Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Nevis "kaut kad" vai "vēlāk", bet tagad. Komiķis Rūdolfs Kugrēns dodas Latvijas tūrē

Kurš gan būtu domājis, ka, lai noorganizētu pasākumu, svarīgas ir ziņas – cik saslimušo dienā, kādus noteikumus izsludina, kādus maina vai vispār atceļ. Tāpat kā visiem, arī komiķim Rūdolfam Kugrēnam divi gadi paskrēja neziņā, smeļoties informāciju, vērojot notikumus. Nu sirds ir pilna, ir sakrājies, ko teikt. Tagad pirmizrāde VEF Kultūras pilī 19. februārī aizgāja "uz urrā", un nu šī izrāde sāk ceļot pa Latviju.

"Mana pirmā solo izrāde bija bārā, pēc tam Zirgu pastā, K.Sunī, Spīķeros, tagad VEF Kultūras pilī," uzskaita Rūdolfs Kugrēns. Uz prognozi, ka nākamais solis jau būtu Arēna Rīga, viņš pat neatjoko, bet kā piemēru min pasaules pieredzi, lai gan piebilst, ka stand-up izrādēm tomēr jāsaglabā zināma intimitāte. Situāciju stāstiņos svarīgi ir iesaistīt arī publiku – kaut ko pajautājot, uzrunājot. Daudzi ir gatavi aktīvi piedalīties, komentēt. Dažreiz pat par daudz. Un tur jau ir komiķa māksla, intuīcija – rosināt vai piebremzēt.

Kāpēc izrādes nosaukums ir Tagad? "Pavisam vienkārši! Nosaukums attiecināms uz šo laiku. Jo tik daudz kas tika atlikts, bieži vien atruna bija – es darīšu to tad, kad šis viss beigsies, kad pasaule atgriezīsies tajā, kāda tā bija agrāk. "Kaut kad" vai "vēlāk" ir cilvēka ierastākie darbības režīmi. Lai ieliktu ātrumā "tagad", vajag baigās nepatikšanas vai baigo jaudu. Bet nevajag cerēt, ka pasaule būs tāda, kā bija. Ejam tālāk! Ir labas lietas, kas notiek, piemēram, tikšanos var aizvietot ar Zoom zvanu, bet bija arī sliktas lietas – neiecietība, domstarpības. Un no visa tā mēs nākam ārā citādi," saka komiķis.

Un kā ar publiku – grūti iekustināma vai pavelkas? "Man patīk latviešu skatītājs. Parunājot ar ārzemju komiķiem, esam secinājuši, ka latviešu publika ir godīga. Visi zina, ka amerikāņi negaida reakciju uz uzrunu "How do you do?", bet, kad latvietis pajautā: "Kā tev iet?", ir arī gatavs uzklausīt atbildi. Amerikāņu, angļu, krievu standup izrādēs publika sāk celties kājās un aplaudēt jau tad, kad komiķi izsauc uz skatuves. Mūsējie nogaida." Rūdolfs stāsta, ka teksti izrādei top pakāpeniski. Joki tiek uzrakstīti, izmēģināti nelielās auditorijās, kurās komiķi tos cits citam atrāda, un tad izkristalizējas – kas strādā un kas ne. "Jokus jau raksti par to, kas tajā brīdī pašam ir aktuāli," piebilst Rūdolfs. Viņa solo izrādes iesildīs komiķis Kalvis Troska, kas tikko saņēmis Comedy Latvia gada balvu Grābeklis par 2021. gada labāko joku.

Izrādes Tagad tūre palēnām uzņem apgriezienus. 25. februārī izrāde būs skatāma Vidzemes koncertzālē Cēsis, 26. februārī – Ventspils Teātra namā Jūras vārti, 3. martā – Jelgavas Kultūras namā, 12. martā – Bauskas Kultūras centrā, vēlāk arī Jēkabpilī, Tukumā, Liepājā, Valmierā, Alūksnē, Dobelē, bet 30. aprīlī – atkal Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja