Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Noteikti labākie Valmieras Drāmas teātra mākslinieki

Par 2007./2008. gada sezonas labākajiem aktieriem Valmieras Drāmas teātrī atzīti Rihards Rudāks, Ivo Martinsons, Vizma Kalme un Ieva Puķe, kā arī jaunais aktieris Mārtiņš Meiers, bet balvu par Mūža ieguldījumu saņēma aktrise Ausma Dūle, informē VDT literārās daļas vadītāja Edīte Tišheizere. Šo Valmieras teātra kolektīva balsojumu Jaunā gada priekšvakarā, 30.decembrī īpašā balvu pasniegšanas ceremonijā pēc koncertuzveduma "Ziemassvētku noktirne" paziņoja teātra direktore Evita Sniedze un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

Valmieras Drāmas teātris katru gadu noslēdz ar iepriekšējās sezonas izvērtēšanu. Sākotnēji nominantus izvirza teātra režisori, tālāk ļaujot balsot mākslinieciskajam kolektīvam par kolēģiem-aktieriem un labāko aizvadītās sezonas tehnisko darbinieku.

R.Rudāks saņēma atzinību par Polonija lomu "Hamletā" un Bērentu "Bankrotā", Ivo Martinsons - par titullomu "Hamletā", Vizma Kalme - par Ārstes lomu izrādē "Atvari", Ieva Puķe - par Ofēliju "Hamletā un Aksjušu "Mežā". Par sezonas labāko tehnisko darbinieci kolektīvs atzina teātra frizieri Agritu Auniņu.

Par mūža ieguldījumu Valmieras Drāmas teātrī balvu saņēma aktrise Ausma Dūle. Uzrunā aktrise atgādināja, cik svarīga ir teātra misija, cik svarīgs ir mākslas uzdevums, neļaujot cilvēka apziņai snaust, kad tautu piemeklē grūti laiki. Aktieris savā mūžā saņem aplausus un ziedus, bet tas ir darbs, kas nav rozēm kaisīts ceļš, uzsvēra māksliniece.

Balvas un laba vēlējumus teātra darbiniekiem pasniedza arī Valmieras Drāmas teātra atbalstītāji, sadarbības partneri un draugi. Šīs sezonas ģenerālsponsors AS "Valmieras piens" padomes priekšsēdētājs Harijs Panke pasniedza balvu izrādes "Hamlets" radošajam kolektīvam, īpaši suminot režisoru Oļģertu Kroderu un aktieri Ivo Martinsonu. Radošajam kolektīvam tika dāvināta iespēja atpūsties Dikļu pils atpūtas kompleksā.

"Swedbank" Vidzemes reģiona un Valmieras filiāles balvas tika izrādes "Igauņu bēres" kolektīvam, īpaši suminot teātra direktori Evitu Sniedzi un mārketinga direktori Agitu Mačuku. Valmieras rajona padomes priekšsēdētājs Vitauts Staņa balvu par īpaši radošu talantu un vīrišķību pasniedza aktierim Tālivaldim Lasmanim. AS "SEB bankas" Valmieras filiāle par savu favorītu izvēlējās Ivo Martinsonu. "Vidzemes televīzijas" un "Radio Valmiera" pasniedza balvu aktierim Imantam Stradam. Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Zemļickis par teātra klases skolēnu sagatavošanu pateicās direktorei Evitai Sniedzei un teātra klases pedagogiem: aktieriem Aigaram Vilimam, Inesei Ramutei un literārās daļas vadītājai Edītei Tišheizerei.

Laikraksta "Liesma" pārstāvji piešķīra speciālbalvu - abonementu 2009. gadam - Inesei Ramutei, Elīnai Vānei, Regīnai Devītei, Evitai Sniedzei un Agitai Mačukai.

Ziedu salons "Rēzija" pateicās Agrim Māsēnam. Kafejnīcas "Rātes vārti" vadītāja Iveta Boša pasniedza klienta Zelta karti režisoram Feliksam Deičam.

Savukārt Pilsētas Galerija "Valleta" ar skatītāju palīdzību izlozēja balvas pieciem teātra darbiniekiem.

Katru gadu teātra nogales koncerts ir atskaites punkts gan teātra kolektīvam, gan visai pilsētai. Teātris kopā ar Valmieras pilsētas pašvaldību sumina labākos māksliniekus, bet teātra atbalstītāji izvēlas savus favorītus, savu izrādi, kurai tiek veltīti labi vārdi, pateicības dāvanas un prieka pilni vēlējumi.

Balvu pasniegšanas ceremoniju, ko 60. un 70.gadu noskaņās veidoja režisors Viesturs Meikšāns, vadīja teātra pasākumu tradicionālie konferansjē Māris (Januss Johansons) un dzejniece Zinaīda no Kazdangas (Māra Mennika).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja