Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Notiks TDA “Zelta sietiņš” 50 gadu jubilejas otrais koncerts

29. martā plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā Operā notiks Tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” 50 gadu jubilejas otrais koncerts “… Cauri gadiem… cauri zvaigznēm”, informē  Rīgas domes Kultūras departamenta koncerorganizācijas “Ave Sol” direktora vietniece sabiedrisko attiecību jautājumos Anete Baumane.

Programmu veidos deju svītas un uzvedumi ar tautas un komponistu Imanta Kalniņa, Jura Vaivoda, Zigmāra Liepiņa un Raimonda Paula mūziku, koncertā piedalīsies TDA “Zelta sietiņš”, tā vecbiedri, TDA “Rotaļa” un deju kopa “Vecsietiņš”.

Lielākais Latvijas bērnu deju ansamblis “Zelta sietiņš”, dibināts 1958. gadā. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja ir horeogrāfe, filoloģe, Deju svētku virsvadītāja, Trīszvaigžņu ordeņa kavaliere Baiba Rasma Šteina. Piecdesmit pastāvēšanas gadu laikā. Šobrīd ap 300 zēnu un meiteņu vecumā no 3 līdz 18 gadiem joprojām ik pārdienu apmeklē ansambļa nodarbības VEF Kultūras pilī. Viņi mācās apgūt ne tikai tradicionālās latviešu dejas, bet arī klasisko un moderno deju pamatus, skatuves mākslu, dziedāšanu un citas mākslinieciskās prasmes.
“Zelta sietiņš”, ir guvis atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs. Bez piedalīšanās tradicionālajos dziesmu un deju svētkos, ik gadus ansamblis sniedz ap 100 koncertu Latvijā, kā arī veido dažādus iestudējumus, kurus bieži rāda Latvijas televīzijā.
Kopš 1989. gada “Zelta sietiņš”, ar panākumiem pārstāvējis Latviju un atspoguļojis latviešu tautas tradīciju un bagātīgo dejas mākslas mantojumu 47 ārvalstīs, piedaloties 70 starptautiskos festivālos, kā arī citos nozīmīgos kultūras pasākumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja