Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Oktobrī notiks Īslandes vulkāna izvirduma dēļ atceltā "Boyakodah" viesizrāde

Afrikāņu mūsdienu deju grupas "Boyakodah" viesizrāde, kas iepriekš atcelta Islandes vulkāna dēļ, notiks 4.oktobrī plkst.19. 

Žorža Mombojes afrikāņu deju grupa no Francijas Rīgā sniegs savu vienīgo viesizrādi Baltijas valstīs. Tā būs tā pati izrāde, kas izpalika baleta festivāla laikā, kad Islandes vulkāna izvirduma radītā gaisa piesārņojuma dēļ tika atcelti visi avioreisi, informē festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Dambe.

Kā norādīja D.Dambe, iepazīt kolorīto deju grupu skatītāji Latvijā varēs, pateicoties mākslinieku atsaucībai un baleta festivāla atbalstītājiem. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mākslinieciskā direktore Lita Beiris uzsver, ka šejienes publika neko tādu vēl nav redzējusi un dejas cienītājiem noteikti ir vērts redzēt dejas izrādi "Boyakodah", kurā saplūst gan afrikāņu tradicionālās, klasiskās un laikmetīgās dejas elementi, gan hiphopa dejas un dzīvā mūzika.

Šo deju grupu 1992. gadā dibinājis Kotdivuāras horeogrāfs Ž.Momboje, grupā dejo aptuveni 50 dejotāji. Deju grupa godalgota daudzos dažādos starptautiskos deju festivālos, tostarp Starptautiskajā Dejas bienālē Lionā, Francijā, Vaison-la-Romaine festivālā Francijā, Starptautiskajā teātra festivālā Karakasā, Venēcijā, kā arī prestižajā Santanderas festivālā Spānijā.

Ž.Momboje tiek uzskatīts par jaunās horeogrāfu paaudzes uzlecošo zvaigzni. Horeogrāfs radošajā darbā izmanto gan afrikāņu tradicionālās, gan klasiskās un laikmetīgās dejas iespaidus un hiphopa deju, sapludinot vienā veselumā labāko no visiem deju žanriem. Liela nozīme Ž.Mombojes darbos ir arī mūzikai un precīzai telpas izjūtai.

"Dejas izrāde "Boyakodah" (tulkojumā - laime) ir īsts dzīves slavinājums, kurā, meklējot līdzsvaru starp ķermeni un dvēseli, ritmu un klusumu, horeogrāfs centies attēlot cilvēka galējās alkas pēc laimes un baudas," norāda pasākuma rīkotāji. Izrādē piedalās gan dejotāji, gan mūziķi.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē par 4-25 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja