Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Opera aicina uz izglītojošiem koncertiem "Spēlēsim operu"

Izglītojoša koncerta "Spēlēsim operu"  pirmizrāde notiks Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 24.aprīlī. Tajā skatītājus gaida atkaltikšanās ar Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes „Leļļu operas” varoņiem, kuri šoreiz ne tikai dziedās, bet arī stāstīs, kas ir opera un no kā tā sastāv, kas ir orķestris, rekvizīti, dekorācijas, kādas balsis dzirdamas operā un kā būvēta operas izrāde, informēja Latvijas Nacionālās operas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Koncertā kopā ar LNO orķestra mūziķiem diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā piedalīsies Nauris Puntulis (Leļļu meistara lomā), Juris Lisenko, Ikars Samaradžijevs un Andris Kipļuks (visi trīs -  Pinokio), Aira Rūrāne (Lūcijas lomā), kā arī Evija Martinsone un Inga Šļubovska (Malvīne), Evita Zālīte (Džilda), Viesturs Jansons un Ansis Tālbergs (Pjēro), Juris Ādamsons (suņa Artemona lomā), Guntars Ruņģis (Karabass-Barabass), Olga Jakovļeva (Lapsa), Armands Siliņš (Runcis) un Dagne Reinika (Lupatu Lelle). Koncerta režisore ir Elita Bukovska, scenogrāfe Katrīna Neiburga, kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, kuras kopā veidoja arī operas iestudējumu.

Koncertu 24.aprīlī atkārtos divas reizes, pirmizrādei plkst.12 sekos atkārtojums plkst.15. Šosezon šāds koncerts ieplānots arī 16.maijā (plkst.12 un plkst.15). Kā atgādināja I.Vasiļjeva, izglītojošais koncerts tapis ar LNO izglītības projektu patrona "Swedbank" atbalstu. Biļetes jāpērk visiem ģimenes locekļiem, cena – katram Ls 4.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja