Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pasniegs teātra antibalvas Zelta muša 2022

Pirmo reizi Latvijas profesionālā teātra vēsturē notiks alternatīvā teātra gada balva Zelta muša 2022. Antibalva suminās aizvadītās teātra sezonas spilgtākos notikumus un personības, kas savu māksliniecisko talantu apliecinājušas pārāk specifiskās kategorijās, lai tās tiktu iekļautas Spēlmaņu nakts balvas nominantu sarakstā, informēja balvas pārstāvji.

Pirmās alternatīvās balvas laureāti tiks noskaidroti Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla Patriarha rudens apbalvošanas ceremonijā 8. oktobrī plkst. 18.00 LKA Teātra mājā Zirgu pasts.

Apbalvojuma Zelta muša  moto tapis, citējot Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa teātra muzeja direktoru, profesoru Jāni Siliņu, kurš, iespējams, ir citējis režisoru Eduardu Smiļģi vai kādu citu autoritatīvu teātra nozares profesionāli: "Te ir tik garlaicīgi, ka pat mušas sprāgst."

Iedvesmojoties no šī domu grauda, ļoti neatkarīga un ārkārtīgi pieredzējusi anonīmā žūrija ir izvirzījusi 50 nominantus piecās kategorijās: Gada spēlējošais treneris / direktors, Gada režisors, kurš zina, ko grib, Gada identitātes krīze, Gada atklātākais skatuves mākslinieks un Gada izrāde, kuru mēs nesapratām. Savu balsi par kādu no izvirzītajiem pretendentiem būs iespējams atdot no 1. līdz 7. oktobrim festivāla Patriarha rudens norises vietās – Latvijas Kultūras akadēmijas ēkās – galvenajā ēkā Ludzas ielā 24, LKA Nacionālajā Filmu skolā, Teātra mājā Zirgu pasts un LKA E. Smiļģa Teātra muzejā.

Visvairāk nomināciju – astoņas – saņēmis Latvijas Nacionālais teātris, otrajā un trešajā vietā nomināciju skaita ziņā ierindojas Dailes teātris un Liepājas teātris, savukārt kategorijā Izrāde, kuru mēs nesapratām visplašāk pārstāvēts Dirty Deal Teatro. Starp nominantiem atzīmētas arī Valmieras vasaras teātra festivāla izrādes, režisora Dž. Dž. Džilindžera veidotais raidieraksts Dž. Spot un citi ar Latvijas teātra ainu saistīti notikumi. Ar nominantu sarakstu iespējams iepazīties saitē https://ej.uz/zeltamusa_2022.

Ceremonijas režisors: kāds daudzsološs students; scenārija autori: anonīmā LKA delegācija; vakaru vadīs kāds vairākkārt apbalvots, pieredzējis skatuves mākslinieks, balvas Zelta muša nominants kopā ar kādu centīgu topošo aktieri. Aicinām pieteikties ceremonijas bezmaksas apmeklējumam, rakstot uz e-pastu [email protected], vietu skaits ierobežots.

Zelta mušas apbalvošanas ceremonija ir daļa no LKA skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla Patriarha rudens programmas. Par Zelta mušas nominantiem kļuvuši vairāki iepriekšējo festivālu dalībnieki un laureāti.

Trīspadsmitais festivāls norisinās no 1. līdz 8. oktobrim, un tajā pirmo reizi ir iespēja redzēt visu trīs LKA studiju līmeņu – bakalaura, maģistra un doktora – studentu darbus.

Biļetes uz izrādēm pieejamas www.ticketshop.lv

Vairāk informācijas par ceremoniju Instagram kontā zelta_musa un www.zirgupasts.net.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja