Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Paziņo "Latvijas Gāzes" balvas laureātus operas un baleta mākslā

Paziņoti "Latvijas gāzes" balvas laureāti operas mākslā. Kā labākais operas solists apbalvots Jānis Apeinis par izcilu debiju Eskamiljo lomā Žorža Bizē operā "Karmena", kā arī Jāzepa lomu Erika Ešenvalda operā "Augļu koks ir Jāzeps", Jeļecka lomu Pētera Čaikovska operā "Pīķa dāma", Šarplesa lomu Džakomo Pučīni operā "M-me Butterfly" un Marčello lomu operā "Bohēma".

Savukārt labākās baleta solistes balvu šogad saņems Margarita Demjanoka par izcilu titullomas izpildījumu Borisa Eifmana baletā "Anna Kareņina". Balva par mūža ieguldījumu - pianistei koncertmeistarei Ilzei Grīnbergai, bet valva par mūža ieguldījumu tehniski administratīvajā jomā - gaismu meistaram Valdim Aulikam.

Labākās orķestra mākslinieces balva piešķirta Aijai Frišenfeldei par izcilu sniegumu repertuāra izrādēs un kamermūzikas koncertā. Balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem piešķirta Airai Rūrānei par izcili sagatavotu Nāras lomu Antonīna Dvoržāka operas jauniestudējumā "Nāra" un par Katerinas Izmailovas lomu Dmitrija Šostakoviča operā "Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta" LNO viesizrādēs Krievijas Akadēmiskajā Lielajā teātrī Maskavā.

Balvu par īpašiem radošiem sasniegumiem saņems LNO baleta trupa - par mākslinieciski spilgtu sniegumu Borisa Eifmana iestudētajā baletā "Anna Kareņina" un Aivara Leimaņa baletā "Bahčisarajas strūklaka".

LNO pagājušās sezonas spilgtākos jauniestudējumus vērtēja komisija, kurā darbojās kultūras ministre Helēna Demakova, LNO direktors Andrejs Žagars, LNO galvenais baletmeistars Aivars Leimanis, "Latvijas gāze" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, SIA "Itera Latvija" prezidents Juris Savickis, Latvijas Kultūras fonda valdes priekšsēdētājs Pēteris Bankovskis, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode un diriģents Ģintars Rinkevičs.

Sezonas labākais jauniestudējums tiks noskaidrots publikas balsojumā portālā "Delfi".

Jaunā sezona Operā tiks atklāta 11.septembrī kā ierasts ar "Latvijas gāzes" balvu pasniegšanas ceremoniju un svinīgo koncertu, kuru veido diriģenti Ģintars Rinkevičs un Mārtiņš Ozoliņš. Režisore Elita Bukovska, scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja