Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Polijas teātra festivāls no 21.novembra

Rīgā no 21.novembra līdz 5.decembrim Rīgā notiks Polijas teātra festivāls. Pievērsiet uzmanību - tā ir reta iespēja iepazīties ar teātra lielvalsts darbiem pašu mājās.

Festivālu organizē Starptautiskā Teātra institūta (ITI UNESCO) Latvijas centrs sadarbībā ar Polijas Zbigņeva Raševskas Teātra institūtu Varšavā. Rīgā tiks rādītas starptautiski zināmu režisoru izrādes. Viesosies gan Kristiāns Lupa, gan Vlodimežs Staņevskis, Piotrs Ciepļaks, Gžegožs Braļs. Skatītāji tiks iepazīstināti arī ar polijas avangarda teātru Piesn Kozla un Gardzienice darbiem.

Festivāls tiks atklāts 21.novembrī ar Piotra Ciepļaka "Sentimentālu stāstu četriem aktieriem", kas iestudēts Varšavas teātrī Montownia. Izrāde risinoties bez teksta kā bērna sapnī, virtuozi radot trauslu, skumji smieklīgu pasaule lieliem un maziem.

24.novembrī Latvijas Nacionālajā operā tiks rādītas Kristiana Lupas iestudētās Vernera Švāba "Prezidentes", kuru tēlos iejutušās Vroclavas teātra Teatr Polski aktrises. Polijas teātra viens no atzītākajiem meistariem izrādē esot spēji radīt "absolūtu ticamību".

25. un 26.novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā tiks rādītas Vlodimeža Staņevska divas izrādes - "Metamorfozes", kas veidotas pēc Lūcija Apuleja teksta, un "Ifigēnija A" - Eiripīda lugas pārstrādājums. bas izrādes veidotas Teātra Prakses centrā Gardzienices un balstās izkoptā fiziskā un vokālā teātra tehnikā.

Režisors Gžegožs Braļs 4. un 5. decembrī Sv.Pētera baznīcā rādīs izrādi "Lacrimosa" - avangarda teātra Pesn Kozla iestudējumu, kurā sajaucas metaforas teātris un ķermeņa fiziskās ekspresijas pētījumi.

Biļetes "Biļešu Paradīzes", Latvijas Nacionālās operas un Dailes teātra kasēs.


Lasiet vairāk: www.itiunesco.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja