Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rīgas svētku laikā Centrāltirgū būs skatāms teātra mākslas projekts Tirgus teātris

Rīgas svētku laikā, 20. augustā plkst. 12 Rīgas Centrāltirgus teritorijā piecās dažādās vietās norisināsies teātra mākslas projekts Tirgus teātris.

Piecās performancēs ar daudzveidīgiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem - leļļu teātri, dejām, mūziku, stāstu stāstīšanu - tiks atklātas Rīgas un tās iedzīvotāju dažādās sejas un noskaņas, portālam Diena.lv pastāstīja performances Tirgus teātris sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Treile.

Kopš seniem laikiem tirgus ir ne vien preču un naudas maiņas punkts, bet arī vieta, kur satiekas visdažādākie sabiedrības slāņi, līdz ar to visplašākās dzīves parādības tirgū novērojamas ļoti koncentrētā, teātra mākslai piemērotā un skatītājus aizraujošā intensitātē, norāda mākslas projekta veidotāji.

Performances veidos jaunie teātra profesionāļi - režisori Ģirts Šolis, Valters Sīlis, Toms Auniņš, Andrejs Polozkovs un horeogrāfe Eva Vancāne. Tās veltītas sabiedrībā aktuālām tēmām un veidotas mūsdienīgā teātra valodā, tomēr vienlaikus saprotamas ikvienam tirgus apmeklētājam. Katrs stāsts ilgs divas stundas, taču skatītāji var izvēlēties, cik ilgi vērot notiekošo, to nav nepieciešams skatīties no sākuma līdz beigām. Performances dažādās norises vietās daļēji pārklāsies.

20. augustā no plkst. 12 līdz 14 Prāgas ielā pie Rīgas Centrāltirgus centrālās ieejas būs iespēja skatīties performanci Vectēvs. Režisora Ģ. Šoļa veidotās izrāde leļļu tehnikā ir piemērota gan pieaugušajiem, gan bērniem. Izrādes galvenais varonis Vectēvs ir mazliet ļaunprātīgs, tomēr humora pilns, un draugi viņam palīdz izkļūt no dažādām dzīves kataklizmām, kā arī seko, lai tā rīcība ir atbilstoša sabiedrībā pieņemtajām normām.  

No plkst. 13 līdz 15 Prāgas ielā pie Rīgas Centrāltirgus administrācijas ēkas izrādīs performanci Zinātniskās sarunas (režisors V. Sīlis). Skatītājiem būs iespēja piedzīvot fantāzijas ceļojumu pa Rīgu, kādu to nekad nebūs iespēja redzēt vai arī tas notiks tālā nākotnē. Izrādē tiks atspoguļota Rīga, kāda tā varēja būt, ja būtu realizētas citas idejas.

No plkst. 14 līdz 16 Sakņu paviljonā būs skatāma performance Ledusskapis trim, kuras horeogrāfe ir E. Vancāne. Performance ir laikmetīgās dejas stāsts par vēlmēm, sasniedzamo, mīlestību un vientulību.

No plkst. 15 līdz 17 pie Rūpniecības preču tirgus ieejas no Turgeņeva ielas puses būs skatāma izrāde 24 stundas (režisors T. Auniņš). 24 stundas ir interaktīvs stāsts par zvejnieku, zemnieku un tirgotāju, kuri sacenšas pārdošanas mākslā. Skatītāji tiek iesaistīti gan labāko tirgotāju sacensībās, gan muzikālā priekšnesumā, ko visi kopā rada ar tirgū sastopamajiem mūzikas instrumentiem.

No plkst. 16 līdz 18 Nēģu laukumā pie Gaļas paviljona tiks demonstrēta izrāde Jēkabs (režisors A. Polozkovs), kurā vecais vīrs Jēkabs atklāj nostāju par valstī un sabiedrībā notiekošo – par sabiedriskā transporta kontroli, par 100 galvām, nesaimnieciskumu. Jēkabs aicina būt aktīviem un darīt, lai valsts un Rīga attīstītos, sākot no katra tās iedzīvotāja.

Projektu producē Dirty Deal Teatro, atbalsta Rīgas Dome. Projekta sadarbības partneris ir Rīgas Centrāltirgus.

Apmeklējot visas piecas performances un sakrājot zīmogus, būs iespēja apmeklēt kādu Dirty Deal Teatro izrādi septembrī bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja