Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Salsa līdz rīta gaismai

Šovakar visi aicināti izdejoties Latviešu biedrības namā notiekošajā Grand Salsa Party

Šā vakara Grand Salsa Party notiek Rīgas Salsas festivāla ietvaros, kas risinās no 12. līdz 14.jūnijam. Viena no tā organizatorēm — Latvijas Salsas asociācijas pārstāve Olga Golovko — atgādina, ka festivāls notiek jau piekto reizi. "Šo gadu laikā, kamēr festivāls tiek rīkots, esam izpelnījušies starptautisku atzinību, un Rīgā ieradīsies salsas mākslinieki teju no visas pasaules!" Paredzēts, ka vakara sākumā būs salsas priekšnesumi; vakara turpinājumā paredzētas dejas Nīderlandes un Kubas dīdžeju spēlētās mūzikas pavadībā. "Viņi, jūtot publikas noskaņojumu, attiecīgi spēlēs ātrāku vai lēnāku mūziku," Olga skaidro. Atgriežoties pie priekšnesumiem, viņa vēl papildina, ka šogad Rīgā varēs izbaudīt jaunu novirzienu — salsas apvienojumu ar džezu jeb

Jazz salsa. "Būs skaisti!" viņa sola un piebilst — tie ārzemju viesi, kuri apmeklējuši iepriekšējos festivālus, atzīst — latvieši ir patiešām lieliski salsas dejotāji! Tieši to naktī no sestdienas uz svētdienu visiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja pierādīt, jo dejas notikšot līdz pulksten četriem no rīta vai tik ilgi, kamēr izturīgākie dejotāji pametīs notikuma vietu.

Kādu apģērbu un apavus Olga potenciālajiem dejotājiem ieteiktu vilkt? "Protams, kaut ko jauku, vieglu un vasarīgu, jo salsu džemperī diez vai vajadzētu dejot," viņa smejas un turpina — arī apaviem vajadzētu būt piemērotiem dejošanai un pietiekami ērtiem. Starp citu, padomāts arī par atveldzēšanos — pasākuma norises vietā darbosies vairākas kafejnīcas. Īsts salsas dejotājs neilgā laikā mierīgi spējot izdzert litru ūdens!

Kādēļ, viņasprāt, latviešiem tik ļoti patīk šī no Kubas un Amerikas atceļojusī deja, kas popularitāti iekarojusi Eiropā un pat Skandināvijā? Daudz nedomājot Olga Golovko atteic: tāpēc, ka tā ir ļoti romantiska, ļauj izjust vienam otra partnerību, turklāt šajā dejā kungs vada dāmu, un viņai ir jāļaujas. "Ir vēl viens aspekts — šī deja nāk par labu veselībai un pilnīgi noteikti uzlabo stāju. Dejot salsu, piemēram, ar sakumpušu muguru, nav iespējams!" Olga Golovko pasmaida un piebilst — salsas kursi ir lieliska iespēja iepazīties, un šo deju var apgūt jebkurā vecumā. "Man zināmajam vecākajam kursantam bija piecdesmit gadu," viņa atklāj.

Ja kādam interesē pašu vienkāršāko salsas soļu apgūšana, viņš vēl šodien un rīt var apmeklēt festivāla organizatoru rīkotos deju kursus pie pasaules līmeņa pasniedzējiem no ASV, Kubas, Portugāles, Francijas, Gvatemalas, Indijas, Polijas, Beļģijas, kā arī Latvijas. Informācija par nodarbību laiku un vietu atrodama festivāla mājaslapā — www.rigasalsafestival.com.

*

Grand Salsa Party


Rīgas Latviešu biedrības namā 13.VI plkst.22

Biļetes — Ls 14 Biļešu servisa kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja