Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Spēlmaņu nakts rīkotāji šogad sola pārsteigumu

Latvijas teātra Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas pasākums šogad noritēs citādi, nekā līdz šim - jau tagad sākts apjomīgs gatavošanās darbs, kurā tiks iesaistīti iedzīvotāji, lai ieinteresētu cilvēkus teātra kultūrā un to popularizētu.

Spēlmaņu nakts organizēšanai nupat izdevies atrast arī nepieciešamo finansējumu - to sola nodrošināt Rīgas dome, atvēlot 23 000 latu.

Spēlmaņu nakts producente, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Dana Čerņecova otrdien, 4. septembrī, pēc tikšanās ar Rīgas domes vadību pastāstīja, ka sarunas par iespējamo pašvaldības atbalstu pasākumam izrādījušās veiksmīgas - Rīgas dome apsolījusi no pašvaldības rezerves fonda piešķirt trūkstošos 23 000 latu pasākuma organizēšanai. Jautājums tuvākajā laikā tiks skatīts Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē.

Čerņecova atzina, ka domes atbalsts nācis kritiskā brīdī, jo valsts Spēlmaņu naktij atvēlējusi vien 5000 latu, savukārt sākotnēji piesaistītais ģenerālsponsors Nordea banka no sadarbības tomēr atteicies, tāpēc kopš jūnija sākts intensīvs darbs pie finansējuma piesaistes pasākumam - kopumā pietrūcis 23 000 latu, kurus 4. septembrī apsolījusi nodrošināt Rīgas dome.

Producente uzsvēra, ka gatavošanās Spēlmaņu naktij notiek no maija beigām līdz novembra beigām, tāpēc tā organizēšanai nepieciešami ievērojami līdzekļi. Piešķirtais finansējums tiks izlietots darbinieku algošanai, tehnikas nodrošināšanai, reklāmai un publicitātei.

Čerņecova atzina, ka šogad Spēlmaņu nakts noslēguma ceremonija tiks veidota citādi, nekā ierasts. Tās režisors Kārlis Krūmiņš uzskata, ka Spēlmaņu nakts ir viens no spilgtākajiem augsta līmeņa kultūras pasākumiem un Latvijas kultūras seja, taču līdz šim tas ir bijis lokāls notikums inteliģencei un teātrim pietuvinātām personām. Šogad nolemts to mainīt, tāpēc sākts apjomīgs sagatavošanās darbs, kurā tiks iesaistīti arī iedzīvotāji, kuriem teātris nav ikdienas notikums, tādējādi pievēršot uzmanību Spēlmaņu naktij un popularizējot teātra kultūru. Čerņecova uzsvēra, ka ceremonija šogad būs citāda - pasākuma vadītājs būs nevis centrālā persona, bet tikai sasaistīs pasākuma elementus, tomēr sīkākas detaļas paturēja noslēpumā.

2011/2012. gada sezonas Latvijas teātra Spēlmaņu nakts balva tiks pasniegta 23. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī. Šoreiz uz balvu pretendēs dalībnieki 18 nominācijās un pirmo reizi balva tiks piešķirta arī nominācijā Gada sniegums laikmetīgajā dejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja