Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Svētku vakars, kurā pasmieties

Ja ir vēlme no sirds izsmieties, nedrīkst laist garām aktiera Jāņa Skuteļa jauno stand-up komēdiju Splendid. Pirmizrāde jau šīs nedēļas beigās - 27. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace.

Šis ir jau piektais gads, kad J. Skutelis skatītājiem piedāvā jaunu izrādi. Viss sākās 2009. gadā ar izrādi Mhmm, turpinājums sekoja pēc gada ar Love un 2011. gadā ar Paranoju, pērn J. Skuteļa komiķa talanta cienītājiem bija iespēja redzēt izrādi Optimistika. Sanāk pa izrādei gadā. Aktieris teic, ka šādu sekvenci nejauši nošpikojis no režisora Vudija Allena. "Viņš izlaiž vienu filmu gadā, es gadā pa izrādei - stand-up comedy. Bet to, ka esmu špikojis, uzzināju tikai tad, kad pašam jau bija izveidojies savs temps. Toreiz nodomāju - es zinu vēl vienu čali, kuram ir tāds pats temps kā Vudijam. Tas esmu es!"

Komiķis min, ka ikviena jauna stand-up izrāde ir ļoti īpašs un satraucošs notikums, jo darba process katru reizi ir atšķirīgs no iepriekšējā. Katra reize ir kā pati pirmā, un, protams, pirmā reize vienmēr ir īpaša. "Pirms kāda laika, ejot cauri arhīviem, noskatījos savas pirmās izrādes, un lielākā daļa no tā, ko es runāju toreiz, vairs nav aktuāla ne pašam, ne arī, manuprāt, kādam citam. Viss mainās!"

Ja šīgada izrādi Splendid salīdzina ar iepriekšējām divām - Optimistiku un Paranoju -, tajās abās cauri vijās vienota tēma, par ko runāt. Šoreiz vienota motīva nav, atklāj aktieris. Šajā izrādē viņš runās par vairākām un nesaistītām tēmām. Viena no tām būs par to, ka nav laika. "Laika tik tiešām nav! Tas ir aktuāli arī man, ceru, ka vēl kādam," saka J. Skutelis. Viņš spriež - lai gan moderno tehnoloģiju laikmetā ir daudz palīgu, kas palīdz taupīt laiku un ātrāk izdarīt lietas, nereti tomēr izrādās, ka tehnoloģijas visu padara vēl sarežģītāku.

Otra lielā tēma izrādē būs diskusija par Latvijas himnu. Ir jāmaina vai nav jāmaina? J. Skutelis piedāvā sākt ar to, ka himna biežāk jādzied, tad arī diskusija par tēmu būs aktuālāka.

Komiķis sola - lai gan izrādes tematika ir nopietna, viņa uzdevums nav moralizēt, bet radīt svētku sajūtu un pozitīvām emocijām bagātu vakaru. Viņaprāt, arī pirmizrādes vieta - Splendid Palace - pati par sevi ir tāda "es gribētu svētkus!".

Biļetes uz jauno izrādi var iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības vietās. J. Skutelis domā, ka izrāde ir piemērota visiem cilvēkiem - savējiem, izņemot mazus bērnus. Būs par ko pasmieties!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja