Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspilī notiks laikmetīgā teātra festivāls

Jau šīs nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. jūnijam, Ventspilī notiks Teātra festivāls Nr. 1, kura programmu veidos ne vien četras spilgtas, saturiski un žanriski atšķirīgas izrādes, bet arī vairāki ar skatuvi tieši nesaistīti notikumi, tostarp diskusijas un darbnīcas skatuves mākslas profesionāļiem.

Profesionāļu Tikšanās pludmalē iecerētas festivāla pirmajā un otrajā dienā. Sarunās par skatuves mākslas šodienu un nākotni, problēmām, kā arī iespējamiem risinājumiem piedalīsies Artūrs Čukurs, Kristīne Brīniņa, Krista Burāne, Valters Sīlis, Jānis Balodis, Andrejs Jarovojs, Laura Stašāne un Ilga Vālodze-Ābele. Darbojoties grupās, tiks formulēti problēmjautājumi un izstrādāts turpmākās rīcības plāns.

Savukārt četras festivāla izrādes notiks 4. un 5. jūnijā. Sestdien plkst. 16.00 Ventspils Rātslaukumā un tā apkārtnē būs skatāma Kristas Burānes un Jēkaba Nīmaņa Rēzeknes teātrī Joriks radītā muzikāli dokumentālā izrāde Mans kaimiņš ebrejs Mārtiņa Eihes režijā, bet plkst. 20.00 teātra nama Jūras vārti Jaunajā zālē – Dirty Deal Teatro izrāde jauniešiem Konklāvs, ko veidojis režisors Klāvs Kristaps Košins. Svētdien plkst. 13.00 Annas ielas 11 pagalmā skatītāji aicināti vērot Andreja Jarovoja, Agates Bankavas un Artūra Čukura veidoto Ģertrūdes ielas teātra izrādi  Pazaudētās dziesmas, bet plkst. 16.00 teātra nama Jūras vārti Lielajā zālē – Dailes teātra kustību izrādi Ļoti labas minūtes, ko veidojuši mākslinieki Elīna Gediņa, Rūdolfs Gediņš, Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo.

Festivāla programmā iekļauti arī vairāki pasākumi, kas ļaus skatītājiem un jomas profesionāļiem sastapties un iepazīt citam citu neformālā gaisotnē. Sestdienas vakarā diskotēku teātra namā Jūras vārti vadīs DJ Mārtiņš Gūtmanis. Svētdienas rītā uz fiziskām aktivitātēm un kopīgu rīta rosmi aicinās Jana Jacuka un Valters Sīlis, bet pēcpusdienā notiks skatītāju un izrāžu veidotāju saruna, kuras dalībnieki tiks aicināti dalīties iespaidos par Teātra festivālā Nr. 1 pieredzēto.

Teātra festivālu Nr. 1 rīko teātra nams Jūras vārti, Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātris un Rēzeknes teātris Joriks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja