Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zaļo vīriņu meklējumos

Šodien aktieris Gints Grāvelis dodas uz ekspedīciju Urālos

Kādēļ gan Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis piekritis piedalīties ekspedīcijā 1000 jūdzes Urālu kalnos? Gints, gaiši smaidot, attrauc: "Un kādēļ ne? Iespējams, šī būs mana vienīgā iespēja mūžā pabūt Krievijā un apceļot Urālus." Uzaicinājumu aktieris saņēmis no Ata Baloža — režisora, kurš veidos dokumentālo filmu ciklu par šo ekspedīciju. "Atgriezīšos tieši pirms sezonas sākuma, nodomāju — nemaz nebūtu slikti, ja dabūtu jaunus iespaidus," prāto aktieris un piebilst, ka teikt "jā" šim pasākumam licis arī ekspedīcijas dalībnieku sastāvs: tajā piedalās dziedātājs Intars Busulis, Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis, TV "seja" Kaspars Zlidnis, kā arī pieredzējušie ceļotāji Edgars Zaķis un Harijs Sils.

Gints konsultējies ar savu kolēģi — aktieri Gundaru Silakaktiņu — kurš līdzīgā ekspedīcijā piedalījās pērn. "Gundars teica, ka tas viss esot patiešām forši. Sapratu, ka jāredz pašam savām acīm." Ar krievu valodu problēmu viņam nebūšot — aktieris dzimis un audzis Skrundā tolaik, kad tur celts lokators, tādēļ šo valodu viņš pārvalda kopš bērnu dienām.

Sola nodot sveicienus


Viens no ekspedīcijas galvenajiem mērķiem būs slavenais "M—trijstūris" jeb "Permas trijstūris", kas atrodas Permas apgabalā. Vai Gintam nav nedaudz bail turp doties? "Nē, man pat šķiet, ka tas varētu būt baigi interesanti!" aktieris izsaucas un atgādina, ka pasaulē ir divas šādas neparastas vietas — jau minētais "Permas trijstūris" un Bermudu trijstūris. "Es jau teicu: ja vien ir iespēja, kādēļ neapmeklēt šādu vietu?" viņš piebilst. Gints Grāvelis ir visai pārliecināts, ka pastāv ārpuszemes civilizācijas. "Ja jau reiz ir vesela zinātnes nozare — ufoloģija — un ja cilvēki ar to nopietni nodarbojas, tātad kaut kas tur ir," viņš spriež, paskaidrojot, ka latviešu ekspedīcijai došoties līdzi atzītākie Krievijas ufologi un žurnālistu brigāde no žurnāla GEO. "Tātad redzat, ka tas ir pavisam nopietni!" Režisors Dž.Dž. Džilindžers lūdzis mazajiem, zaļajiem cilvēciņiem nodot sveicienu. "To man lika izdarīt arī citi draugi, tā ka varēšu nodarboties ar sveicienu nodošanu," aktieris pajoko.

Pārbaudīs pats sevi


Gints Grāvelis apzvēr, ka par jauno sezonu aizmirsis neesot, — tūdaļ pēc atgriešanās viņš sāks gatavot lomu jauniestudējumam Manu sievu sauc Moriss. "Tajā mums abiem ar Egonu Dombrovski uzticēta viena loma, kurā mainīsimies. Jau smējāmies, ka ekspedīcijas laikā varēsim mācīties tekstu un izmēģināt," aktieris priecājas un piebilst — nākamie grupas biedri visi esot kārtīgi "čaļi", tādēļ, viņaprāt, problēmām ar sadzīvošanu nevajadzētu būt. "Patiesībā dažkārt esmu diezgan neiecietīgs un varu aiziet pa gaisu, taču ceru, ka šā brauciena laikā man smadzenēs radīsies vēl kāda kroka," Gints pajoko. Vai viņš Urālos izjutīs komforta trūkumu — piemēram, to, ka no rīta nevarēs ieiet dušā? "Tik traki jau ar mani nav, jo, cik zināms, Urālos upju un ezeru netrūkst — ej un mazgājies! To jau esmu izbaudījis pirms pāris gadiem, kad piedalījos realitātes šovā un mums bija pasmags pārgājiens gar Gauju. Toreiz par labu uzvešanos varēja laimēt mazgāšanos dušā…" aktieris pasmaida un atzīst, ka arī mīkstas un ērtas gultas trūkumu neizjutīšot, ekspedīcija ilgs vien desmit dienu. "Varēšu pārbaudīt, uz cik ekstrēmām lietām esmu spējīgs," Gints pasmejas.

Atvadoties viņš sola ievērot teātra direktora Aivara Līņa novēlējumu "Melnais (tā Gintu teātrī dēvē kolēģi un draugi), brauc atpakaļ, mums tevi vēl vajadzēs!"4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja