Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Artemijs Troickis stāstīs par neatkarīgās mūzikas kustību 80. gados

Hardija Lediņa gada ietvaros Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) un Radio Naba aicina uz Artemija Troicka publisko lekciju par neatkarīgās mūzikas kustību 80. gados, kas notiks 5. jūnijā, plkst. 18 mūzikas klubā Nabaklab, informēja LLMC pārstāve Santa Mičule.

Artemijs Troickis darbojas kā mūzikas kritiķis un žurnālists, radio personība un laikmetīgās mākslas kolekcionārs. Lekcija norisināsies Hardija Lediņa dzimšanas dienas pasākuma Vai drīkstu jūs lūgt uz deju? ietvaros, pēc tās sekos dažādu grupu uzstāšanās un diskotēka Intervilnis, kopīgi sagaidot Lediņa dzimšanas dienu.

Artemijs Troickis par Hardiju Lediņu saka: "Hardijs Lediņš bija visai unikāls tips. Pirmkārt — mūziķis, otrkārt — intelektuālis, treškārt — konceptuālists, ceturtkārt — Rīgas avangarda scēnas katalizators. Hardija konceptuālai pieejai mūzikā viņa darbības sākumposmā Padomju savienībā nebija analogu — vismaz Maskavā vai Pēterburgā ne. Rīga faktiski kļuva par vienu no ievērojamākajiem elektroniskās mūzikas centriem — par to lielākoties jāpateicas tieši NSRD, Dzeltenajiem pastniekiem, Robertam Gobziņam. Lediņš bija apsteidzis savu laiku, vienlaikus paliekot vienaldzīgs pret komerciālajiem panākumiem."

Savā lekcijā Baltijas valstu un Krievijas 80. gadu underground mūzikas salīdzinošā analīze Artemijs Troickis runās par neatkarīgās mūzikas nozīmi sociālpolitisko procesu kontekstā un radošajiem meklējumiem underground kultūrā, kuri noteica kopējo mūzikas virzību šajā laika posmā. Lekcija notiks krievu valodā, ieejas maksa – 4 eiro.

Pēc tās sekos Hardijam Lediņam un NSRD veltīts koncerts, kurā uzstāsies grupas Dr. Klisicka laboratorija, Maukas, bijusī NSRD dalībniece Inguna Rubene un Bolderājas Ūdenslīdēji, savukārt par dejām new wave, minimal synth, post punk un neue deutsche welle noskaņās rūpēsies radio Naba ētera personību vadīta diskotēka Intervilnis. Ieeja uz koncerta daļu (no plkst. 20) – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja