Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baleta konkursa spilgtākie priekšnesumi – laukumā pie Operas un internetā

No 19. līdz 22. jūlijam tiešsaistē notiks 5. Starptautiskais Baltijas baleta konkurss. Skatītājiem tiks piedāvāta iespēja skatīties konkursa spilgtākos darbus un galā koncertu vides objektā Baltais laukums pie Latvijas Nacionālās operas un internetā

Konkursu organizē Nacionālās mākslu vidusskolas Rīgas Baleta skola un Latvijas Baleta un dejas ģilde.

"Esam gandarīti, ka Starptautiskais Baltijas baleta konkurss šogad atkal pulcē dalībniekus no visas pasaules. Lai arī tiešsaistē, tā ir lieliska iespēja un izaicinājums gan tiem, kas tikai nesen sākuši apgūt skaisto baletdejotāja profesiju, gan jau pieredzējušiem māksliniekiem. Par spīti ierobežojumiem, esam raduši iespēju ikvienam baleta mīļotājam noskatīties gan spilgtākos konkursa pieteikumus, gan galā koncertu un apbalvošanas ceremoniju," saka konkursa mākslinieciskā vadītāja Regīna Kaupuža.

Konkurss notiek trijās vecuma grupās, un tā pirmo atlases kārtu ir izturējuši 54 dalībnieki no Austrālijas, Arubas, Brazīlijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Latvijas, Ukrainas, ASV, Dienvidkorejas, Kazahstānas, Apvienotās Karalistes, Bulgārijas, Jaunzēlandes, Filipīnām, Ķīnas un Japānas.

19. un 20. jūlijā žūrija vērtēs otrajai un trešajai kārtai iesūtītos videodarbus, lai izvēlētos konkursa uzvarētājus. 22. jūlijā tiešsaistē no Latvijas Nacionālā operas un baleta notiks svinīgā apbalvošanas ceremonija un galā koncerts. Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas un iespējas stažēties Eiropas baleta skolās. 

Dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija. Tās priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Žūrijā darbosies starptautiska mēroga eksperti – Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Splitas Teātra akadēmijas asociētā profesore Almira Osmanoviča (Horvātija), Starptautiskā baleta konkursa Ņujorkā prezidente Valentīna Kozlova (ASV), Starptautiskā Interlohenas mākslas centra Dejas departamenta direktors Džozefs Morisejs (ASV), Atklātā Labdarības baleta fonda Open World vadītāja Jekaterina Ščelkanova (Kanāda), Nacionālās mākslu vidusskolas Rīgas Baleta skolas vadītāja Agnese Andersone un Danse de Paris klasiskās dejas profesors Sergejs Solovjovs (Francija).

21. jūlijā plkst. 17 mākslas un atpūtas vietā Baltais laukums Latvijas Nacionālās operas priekšlaukumā uz lielā ekrāna tiks izrādīti spilgtākie dalībnieku videodarbi, kas piedalās konkursa otrajā un trešajā kārtā, savukārt 22. jūlijā plkst. 19 turpat būs skatāma apbalvošanas ceremonija un Galā koncerts, kurā līdztekus balvu pasniegšanai tiks izrādīti konkursa uzvarētāju video un jaunās paaudzes latviešu horeogrāfu darbi.

Galā koncerta tiešraidi ikviens interesents varēs skatīties arī konkursa Youtube un Facebook kanālā.

Lai pieteiktos bezmaksas apmeklējumam Baltajā laukumā un iepazītos ar epidemioloģiskās drošības noteikumiem, iepriekš jāaizpilda pieteikuma forma.

Starptautiskais Baltijas baleta konkurss notiek kopš 2013. gada. Tā arvien pieaugošo nozīmību apliecina gan lielā dalībnieku interese no visas pasaules, gan dalība Starptautiskajā baleta konkursu federācijā. Konkursam ir vairāki mērķi – jaunu talantu atklāšana, izglītības attīstība horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšana, pedagoģiskās darbības pilnveidošana, kā arī starptautiskās radošās sadarbības attīstība un kultūras apmaiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja