Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Baltās nakts izvēle

Baltā nakts, Rīga, 2007.gada augusts

Atkal klāt ir augusta beigas, un atkal visā Rīgā notiek Baltā nakts — pasākums, kas tiek dēvēts par mūsdienu kultūras forumu. Nakts, kad dažādu interesantu aktivitāšu Rīgā netrūks, un atliek vien cerēt, ka naktī no sestdienas uz svētdienu nelīs, jo teju visi pasākumi notiek zem klajas debess. Ieskatam piedāvājam nelielu Baltās nakts pasākumu izlasi, ja gribat uzzināt vairāk, ieskatieties www.baltanakts.lv.

Izrāde instalācija Cirka nakts Arkādijā

Arkādijas parks; plkst.22—02

Izrāde instalācija brīvā dabā, kurā piedalīsies cirka un leļļu mākslinieki no dažādām zemēm, bet Latvijas jaunie leļļu mākslinieki no kompānijas umka.lv rādīs speciāli šai naktij gatavotu objektu izrādi. Katrs priekšnesums notiks citā parka vietā un tiks atkārtots vairākas reizes, tādējādi cirka nakts viesiem būs iespēja noskatīties tos visus.

Videoprogramma Noass

Video sala

AB dambis; plkst.21.05 (atklāšana) —04

Uz vienu nakti AB dambis pārvērtīsies par brīvdabas kino salu, kur uz četriem ekrāniem tiks demonstrētas aizraujošas videofilmu programmas, ļaujot ikvienam izbaudīt milzīgā āra kinoteātra burvību. Tiks demonstrēta gan Japānas Mediju festivāla, gan Serbijas festivāla Videomeja programma, gan arī īpaši Baltajai naktij veidoti Lietuvas un Igaunijas mākslinieku darbi.

Multimediāls projekts Zeme. Debess. CilvĒks

Kanālmala pie Nacionālā

teātra; plkst.20—04

Skatītājiem tiks piedāvātas piecas dažādas skatuves jeb istabas, kur notiks instalācijas ar aktieru performancēm; muzicēs Regnārs Vaivars, Uģis Prauliņš ar vīru kori Gaudeamus, kā arī DJ Krii un projekts Lidojot ar putniem. Tādēļ atliek vien sekot aicinājumam: "Ir naktis, kad labāk palikt nomodā. Saģērbies. Un nāc uz Nacionālo teātri. Ir Baltā nakts." Vairāk informācijas — www.teatris.lv.

Starptautiska ceĻojoŠa

izstāde Nelāgs joks

Rīgas pilsētas izstāžu zāle Rīgas Mākslas telpa, Kungu 3; plkst.12—24

Šajā izstādē dažādu valstu mākslinieki atklās un parādīs nepieņemamas uzvedības modeļus. Būdami neērti un dīvaini, tie izgaismo strikti noteiktās paražas, kas nemanāmi kontrolē mūsu sejas izteiksmi bērēs, izstāžu atklāšanās, nosaka mūsu priekšstatus par dzimumu lomām, rada pieņēmumus par elektrības kontaktligzdām un austrumzemēm, veido mūsu attieksmi pret runājošu frankfurtieti...

Videovīzijas Uguns. Ūdens. Zeme. Gaiss

Mazās ģildes dārziņš; plkst.21.30—01

Videovīzijas par visām četrām dabas stihijām. Katru ievadīs Nika Gothema un džeza grupas AbiGali mūzika, piešķirot pasākumam īpašu noskaņu. No plkst. 22.30 uz ekrāna — filmu programma Zeme.

***

Vai jūs apmeklēsiet Baltās nakts pasākumus?

Šeila, modes māksliniece

Biju gan ieplānojusi sestdien doties atvaļinājumā, taču nu lasu par šo pasākumu un prātoju, ka laikam tomēr būtu vērts aizkavēties Rīgā un aiziet uz kādu no Baltās nakts jocīgajiem un interesantajiem pasākumiem, īpaši tāpēc, ka pērn tos kuplināju pati, un man tas viss ļoti patika. Tagad atliek vien ieskatīties internetā, izpētīt programmu un izvēlēties to, kas man visvairāk būtu pa prātam, jo šis notikums patiešām ir apmeklēšanas vērts.

Kaspars Zvīgulis, Nacionālā teātra aktieris

Apmeklēšu gan, jo galu galā pats organizēju to Baltās nakts sadaļu, kas risināsies pie Nacionālā teātra. Man jau liekas, ka garlaicīgi tur nebūs nekādā gadījumā, jo satikt varēs ne tikai mani, bet arī citus teātra aktierus, turklāt — visas nakts garumā. Pašam diemžēl nesanāks pabaudīt citur notiekošo, jo esmu atbildīgs par visu, kas notiks pie mana teātra, taču es cilvēkiem ieteiktu paskatīties arī citas aktivitātes un tad nākt pie mums, jo programma patiešām ir plaša, turklāt nekas neatkārtosies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja