Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Cēsu apkārtnē noslēdzas zaļā dzīvesveida festivāls GreenFest

Ar divu dienu programmu Ruckas muižā 1. un 2. oktobrī norisināsies GreenFest pasākuma noslēdzošās dienas. Festivāls ar misiju par vidi un gudru saimniekošanu, kā ierasts, aicinās uz jēgpilnām sarunām ar arhitektiem, ģeologiem, ģeogrāfiem, pilsētvides plānotājiem, izstādēm, darbnīcām, īsfilmām, bio pārtikas tirdziņu un koncertiem, informēja festivāla rīkotāji.

Sestdien jau no 9.50 Ruckas muižas verandā, kur pēc atklāšanas uz sarunām aicināti Cēsu novada pašvaldības, pasaules mākslas centra pārstāvji un pilsētvides plānotāji, tiks apspriesta tēma - GNP kā BIO reģions. Turpat verandā visas dienas garumā turpināsies lekcijas un sarunas par Ainavu, ekosistēmu pakalpojumu un GNP, GNP vides vērtības, Māja Cēsis - Ilgtspējas principi dzīves telpas veidošanai.Pasākumā varēs sastapt ģeogrāfi Andu Ruskuli, arhitektu Tomu Kokinu, vides fotogrāfu Jāni Zilveru, pilsētvides plānotāju Jāni Ķinestu, mākslas terapeiti Vitu Beinerti un daudzu citus dabai tuvus profesiju pārstāvjus. Vakarā plks. 19.00 norisināsies postfolkloras grupas Zari koncerts.

Abās pasākuma dienās Ruskas muižas parkā no plkst.10.00 tirgosies bio tirgus un darbosies kafejnīca Re'chef. Arī mazākie pasākuma apmeklētāji aicināti līdzdarboties kopā ar Skudru no Dabas un tehnoloģiju parka URDA jau no plkst. 11.00. Skudras aktivitātēm šoreiz pievienosies arī Gemoss ar kokdarbnīcu bērniem. Ruckas muižas parkā varēs apskatīt fotoizstādi ar nosaukumu Mala. Pilsēta bez pesticīdiem, kurā attainots pilsētas Mala pieredzes stāsts, kas nu jau veiksmīgi spēj dzīvot bez pesticīdiem. Arī Ruckas muižas otrais stāvs ir atvēlēts bērniem - no plkst. 11.30 tajā varēs klausīties pasakas, izrādes un ļauties spēļu priekam. Savukārt tie, kam gribas izmēģināt dabīgās kosmētikas radītprieku, tiks gaidīti plskst. 11.30 uz Prieciņu prieciņi piedāvāto darbnīcu Rukas muižas ēdamzālē.

Svētdien tiks iesākta plkst. 10.00 ar visai skanīgu tēmu - Topogrāfiskā poēzija, un turpināsies ar sarunu par Rāmu, ilgtspējīgu dzīvošanu un saimniekošanu un lekciju par cilvēkoloģiju un starpsugu attiecībām GNP. Noslēdzot sarunu ciklu plkst. 16.00 varēs  nedaudz iejusties nākotnē sarunā Nākotnes iztēlošanās un citādā kļūšana par normālo.

Uz GreenFest sarunām pievienosies interjera dizainere Nora Gavare, uzņēmējs Jānis Ķesa, dabas projektu koordinatore Arta Krūmiņa, arhitekte Luīza Stibe, skolas6 vadītāja Amanda Strīģele un citi.

Cēsu GreenFest papildinās filmu arsenāls  - 1. oktobrī plkst. 13.00 īsfilma Mij_iedarbība un plkst. 18.00 filma Cofs of India #1. Īsfilma Mij_iedarbība tapusi ar režisores un horeogrāfes Ilzes Blokas, operatora Mārtiņa Klišāna un skaņas režisora Jāņa Reseļa līdzdalību.

Plkst. 19.00 šī gada GreenFest noslēgsies ar komponistes Ievas Matvejas skaņu performanci.

GreenFest kā pasākumu kopums ar aicinājumu - domā zaļi, rīkojies viedi, dzīvo veselīgi - norisinās jau piekto gadu, un tā mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību ekoloģijas un vides problēmām, kas skar mūs visus. 


 

Lekcijas un diskusijas varēs noskatīties atkārtoti, apmeklējot “GreenFest” tīmekļa vietni vai Facebook.

Teju visi festivāla pasākumi un aktivitātes dalībniekiem ir – bez maksas.

Pasākuma publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti “GreenFest” tīmekļa vietnē www.greenfest.lv un sociālo tīklu kontos Facebook un Instagram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja