Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cēsu ielas un laukumi kā cirka skatuve. Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Cēsis MOOOVE

Vasara ir jāsvin. Jo neparastāk, jo interesantāk. 27. augustā Cēsu pilsētas ielas un laukumi taps par priecīgu un neparastu skatuvi starptautiskam profesionālā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālam.

Kā informē mākslas telpas Mala vadītāja Kristīne Auniņa, šī pasākuma organizatore, Cēsis MOOOVE programma ir tik plaša un daudzveidīga, ka stratēģiski jāizdomā – ko redzēt un kur piedalīties. Ko darīt būs visiem – gan lieliem, gan maziem. "Cirka interesentu publikai nav vecuma ierobežojuma, jo tas ir prieks un brīnums, kas vajadzīgs katram. Festivālam nav valodas barjeras, un tas dod iespēju savest kopā dažādus Cēsu novadā dzīvojošus cilvēkus. Šogad tas varētu būt īpaši aktuāli Krievijas kara Ukrainā izraisītās bēgļu krīzes dēļ, vienojoties kopīgā pieredzē, atbalstā un priekā. Kopīgi pavadīts laiks vieno, un tā ir iespēja integrēties," teic K. Auniņa.

Mākslas telpa Mala, kam nākamgad būs desmit gadu jubileja, šāda vēriena pasākumu organizē pirmo reizi, un, pateicoties Cēsu novada pašvaldībai un Valsts kultūrkapitāla fondam, Latvijas valsts mežiem un Vidzemes plānošanas reģionam, tas apmeklētājiem būs bez maksas. "Festivāla nosaukums MOOOVE ar trim "O" ir kā paralēle ar cirka žanru – žonglēšanu ar bumbiņām. Tas nozīmē arī "kustību", ar ko var asociēt plastisko akrobātiku, uguns deju un citus cirka žanrus," skaidro K. Auniņa un izstāsta, ka pirmsākums šīgada festivālam bijis ielu mākslas festivāls TaDaa! trīs gadu garumā, kas pārņemts no igauņu pieredzes. MOOOVE ir saglabājis TaDaa! pamatideju – īsteno starptautisku ielu mākslas notikumu –, bet sper soli tālāk, atverot festivāla robežas daudzveidīgākām mākslas formām un veidojot ciešāku sadarbību ar vietējiem māksliniekiem.

Festivālā būs iespēja redzēt dažādas mākslas formas, jo piedalīsies vairāk nekā 15 profesionālu mākslinieku no Lietuvas, Igaunijas, Francijas un Latvijas. Dienas programma risināsies Rožu laukumā. Pasākumā piedalīsies Kanta Company no Lietuvas, kas ar citu priekšnesumu pirms nedēļas uzstājās Rīgā notikušajā cirka festivālā Re Rīga!, un Rīgas cirka skola ar darbnīcu, kurā varēs iepazīt žonglēšanu ar bumbiņām un līdzsvara noturēšanas māku. Gatis Kreicbergs ar Crazy bikes – neparastu velosipēdu parādi – dosies no Rožu laukuma uz Vienības laukumu. "Vakara programmas akcents – laikmetīgā cirka performances, kas ir ne tikai kustība, bet arī saturs, un uguns šovs," stāsta K. Auniņa un aicina iepazīties ar sīkāku festivāla programmu tā Facebook kontā. Vakara programmas norises vieta būs kultūrtelpas Mala rezidencē Cēsu Vecajā alus brūzī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja