Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cēsu Mākslas festivālam izveidota mākslīgā intelekta atbalstīta saziņas platforma

Cēsu Mākslas festivālam, kas notiks no 2019. gada 6. jūlija līdz 23. augustam, izveidota īpaša festivāla saziņas platforma viedtālruņos, lai padarītu festivāla norisi aizraujošāku un ērtāku apmeklētājiem, informēja festivāla pārstāve Egija Saļņikova.

Saziņas platforma ar tajā integrēto mākslīgajā intelektā balstītu virtuālo asistentu @Vendis būs pieejama visu festivāla laiku.

“Jaunā lietotne ir gan komunikācijas platforma, gan lielisks tehnoloģisks rīks, kas sniegs praktisku palīdzību festivāla apmeklētājiem un pilsētas viesiem. Pateicoties lielajam cilvēku pieplūdumam Cēsīs, pilsētas viesiem vasaras sezonā ne vienmēr izdodas ātri atrast, kur novietot auto, ieturēt maltīti bez ilgas gaidīšanas. Cēsis ir pirmā pilsēta Latvijā, kur pilsētas viesiem palīdzību sniegs virtuāls asistents. Tas palīdzēs pilsētas viesiem ērti, vienkārši un operatīvi atrast brīvu autostāvvietu, uzzināt, kurā kafejnīcā būs mazāk jāgaida, lai paēstu. Tādējādi Cēsu un festivāla apmeklētājam būs vieglāk plānot savu laiku un nevajadzēs tērēt enerģiju liekām darbībām, meklējot, kur atstāt auto vai paēst pirms koncerta,” uzsver Cēsu Mākslas festivāla direktors Juris Žagars.

Cēsu Mākslas festivāla saziņas platforma apmeklētājiem palīdzēs orientēties aktuālajos notikumos, atrast pazaudētās mantas, noskaidrot, kur nolikt mašīnu, paēst, novērtēt un dalīties iespaidos par pasākumiem, uzdot jautājumus organizatoriem un iegūt citu ar festivālu saistītu informāciju. Festivāla saziņas platformā būs pieejams arī virtuālais asistents @Vendis kurš veidots ar Kultūras informācijas sistēmu centra uzturētās publiskās pārvaldes virtuālo asistentu platformas atbalstu, izmantojot Tildes mākslīgā intelekta un valodu tehnoloģijas.

Savukārt festivāla organizatoriem tā būs ērta komunikācijas vide ar projektu vadības rīkiem – iespēja dot darba uzdevumus un sekot to izpildei, koordinēt informāciju, koplietot kalendāru, nozīmēt tikšanās, veikt aptaujas un uzreiz iepazīties ar to rezultātiem, ziņot par savu atrašanās vietu, dalīties ar failiem, izplatīt paziņojumus un apmainīties ar datiem savā mobilajā ierīcē.

Cēsu Mākslas festivāla saziņas platformai var pievienoties, lejupielādējot lietotni Kaizala Google Play vai App Store un aktivizējot QR kodu, kas pieejams festivāla mājaslapā un pasākumu norises vietās. Saziņas platforma tapusi Cēsu mākslas festivāla organizatoriem sadarbojoties ar Cēsu novada domi, Kultūras informācijas sistēmu centru, uzņēmumiem Tilde un Microsoft.

“Ideja veidot platformu radās 2019. gada aprīlī, Latvijas valsts iestāžu, uzņēmēju un Cēsu novada domes pārstāvjiem apmeklējot Microsoft centru ASV un diskutējot par mākslīgā intelekta izmantošanas iespējām publiskajā sektorā. Ņemot vērā Latvijas izcilās iestrādes valodu tehnoloģiju jomā un darbu pie vienotas valsts pārvaldes virtuālo asistentu platformas, radās doma izveidot eksperimentālu saziņas platformu vienam no Latvijas simtgadei veltītajiem notikumiem – šī gada Cēsu Mākslas festivālam,” stāsta idejas iniciatore, Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja