Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Das ist fantastiš!

Prātiņam grūti aptveramu jaunu rotaļlietu sarūpējuši virtuālās pasaules neredzamie rūķīši. Šitā spēļmantiņa patiks visiem, kas no tiesas mīl literatūru, bet ne tikai kā vienkārši mirstīgie lasītāji, bet drusku vairāk – kā gudri lasītāji, kam, teiksim, gudru draugu lokā pie vīna (alus, kefīra, bērzu sulas vai cita kvasa...) patīk paspīdēt ar frāzītēm: „o, jā, nu Mihailam Bulgakovam jau tā smagā ietekme no Virdžīnijas Vulfas”, frāzīte, kas, jāatzīst, dažam labam var likt aizrīties. Nu, un vēl vienkārši ziņkārīgie jeb zinātkārie.

Vārdsakot, sociālās saziņas tīkls gnod, ko zināmās aprindās mēdz dēvēt par „jauno intelektuāļu tusiņvietni”, pie jau esošajām iespējām papļāpāt par visādām kulta filmām, foršiem cilvēkiem, mūzičku, kā arī pakrāmēties ar gnoda rīcībā esošajiem „vērtīgo ieteikumu” resursiem (pemēram, atbildot uz elementāru jautājumu par saviem 3 „mīļākajiem” rakstniekiem vai filmām, šis draudziņš gnods ieteiks kādu ceturto – un tas allažiņ būs vismaz intriģējošs piedāvājums, no kura grūti atteikties...), nupat laidis apgrozībā LITERĀRO KARTI.

Iegūglējot www.literature-map.com, un ievadot attiecīgajā baltajā laukumiņā jūs kaut kādu iemeslu dēļ interesējošo literātu, jūsu acu priekšā uz dziļi zilā datorekrāna fona kā salūts izsprāgs virtuālo burtiņu jūklis/mākonis, kurš pēc mirkļa norimsies un izkārtosies, veidojot to citu literātu pulciņu, ar kuru jūs interesējošā persona ir saistīta, kā smejies, svarīgiem garīgiem pavedieniem. Ietekmes, influences, motīvu saderība, biogrāfiskās paralēles... Nenopriecāties!

Es jau aptuveni trīs dienas ņemos un spēlējos ar šo KARTI un, man jāatzīstas, - vēl nav apnicis. Ir taču amizanti vērot, kā no Antona Čehova vēderiņa „izsprāgst” Bekets, Aristofans, Brehts, Valters Benjamins, Džozefs Konrads, Dešils Hemets, Čestertons, Sartrs un palauzīt galvu, kas tad īsti šos puišus vienojis? Un turpināt klikšķināt uz nākamā. Aizraujoša prāta spēlīte.

Bet. Bet. BET! Pasludinu prēmiju (vienas nudien labas grāmatas izskatā) tam, kurš atradīs kaut vienu latviešu literātu šajā kartē! Uz priekšu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja