Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Daugavpils turpinās attīstīt 2027. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursa pieteikumā ietvertās iniciatīvas

2027. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu ir ieguvusi Liepāja, taču arī Daugavpils turpinās īstenot savā pieteikumā ietvertās iniciatīvas un sadarbības projektus, informē Daugavpils 2027 pieteikuma izstrādes koordinatore Diāna Soldāne

Daugavpils izstrādāja pieteikumu sadarbībā ar Rēzeknes valstpilsētu un Augšdaugavas, Balvu, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes novadiem, kas savu līdzdalību apliecināja, noslēdzot sadarbības memorandu. Pieteikuma koncepcija ir “Lingua Franca: meklēt, radīt, runāt”. 

"Kopumā šim darbam veltījām 18 mēnešu un izstrādājām apjomīgu kultūras un mākslas programmu piecās sadaļās – Pieturzīmes: vietrade pilsētā un dabā, Burti un zilbes: nākotnes tilti, Vārdi: klusums, troksnis un jēga, Teikumi: es mantoju, es novērtēju, es protu, es jaunu radu, Stāsti: es saprotu tevi –, kā arī veicām reģiona kultūras un radošā sektora kapacitātes stiprināšanu, organizējot dažādus sabiedrības iesaistes un izglītojošus pasākumus. Pieteikuma izstrādē piedalījās pilsētas, reģiona un valsts kultūras organizāciju un radošā sektora pārstāvji, iedzīvotāji, izglītības darbinieki, uzņēmēji, sportisti, sabiedrisko organizāciju pārstāvji, Daugavpils un Latgales atbalstītāji tuvumā un tālumā, kā arī pieaicinātie eksperti no kultūras, vides, izglītības un citām jomām," stāsta Diāna Soldāne. 

"Daugavpils 2027 pieteikumā uzsveram, ka māksla un kultūra ir kopīga valoda, ko nepieciešams meklēt, radīt un runāt, lai risinātu mūsdienu izaicinājumus. Pieteikuma caurviju vērtības ir ilgtspēja un iekļaušana, un plašajā kultūras un mākslas, kā arī sabiedrības iesaistes programmā ir ietverti vairāk kā 100 dažādi projekti mākslā, kultūrā, sportā, pilsoniskās sabiedrības veicināšanā. Šo programmu veidojām daudzveidīgu, lai pilsētnieki, reģiona iedzīvotāji un viesi tajā atrastu sev interesantus pasākumus," viņa piebilst. 

"Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikuma gatavošanas laiks ir devis Daugavpilij veiksmīgu restartu," norāda Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. "Šajā laikā esam piedzīvojuši pilsētas un reģiona iedzīvotāju un organizāciju atbalstu mūsu pieteikumam un līdzdalību pieteikuma tapšanā."

Daugavpils 2027 pieteikuma izstrādes koordinatore Diāna Soldāne uzsver: “Kopīga Eiropas vērtību valoda palīdzēs mums izdarīt pareizās izvēles, īstenot sapņus un veidot sev apkārt tādu pasauli, kur ikviens jūtas sadzirdēts, novērtēts un līdzdalīgs. Šis projekts deva iedvesmu tālākam darbam, parādot, ka lieliskākās idejas top tieši sadarbībā starp dažādām nozarēm un kopienām.”

Ar pieteikumu var iepazīties pilsētas tīmekļa vietnē https://www.daugavpils.lv/daugavpils2027/atlases-pieteikums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja