Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Dāvinās pirmos 125 grāmatas “Observators” eksemplārus

Advokāts Andris Grūtups pirmos 125 grāmatas "Observators" eksemplārus dāvinās lasītājiem, informē "Jāņa Rozes apgāda" reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Veisbārde. Ceturtdien, 5. februārī autors tiksies ar interesentiem "Jāņa Rozes grāmatnīcā" Rīgā, Kr.Barona ielā 5. Grāmatu ar autogrāfu pirmie simts divdesmit pieci grāmatnīcas apmeklētāji saņems par velti. Tikšanās grāmatnīcā notiks laikā no 13.00 līdz 14.30.

Advokāta un rakstnieka Andra Grūtupa jaunākā grāmata "Observators. Par mākslinieka Jurģa Skulmes tiesāšanu" veltīta jaunības dienu draugam Modrim Slavam un cilvēkiem, kuri cieta pārliecības dēļ.

Jurģi Skulmi 1977. gadā notiesāja par kādu slepenas vēstules sūtīšanu uz ārvalstīm. Vara to novērtēja kā pretvalstisku. Grāmata stāsta par Skulmes lietas izmeklēšanu un tiesu un apraksta Valsts drošības komitejas operatīvo darbinieku un aģentu darbu. Visi grāmatā atspoguļotie notikumi attēloti, balstoties uz arhīva dokumentiem un laikabiedru atmiņām, nekas nav izdomāts vai mākslīgi konstruēts. Lai izzinātu lietas detaļas un nianses, uzklausīti daudzi bijušie Valsts drošības komitejas un prokuratūras darbinieki. Viņu stāstītais būtiski papildinājis lietas apstākļu izpratni un analīzi.

Lai raksturotu laikmetu, parādītas pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu būtiskākās norises - ebreju emigrācija no Padomju Savienības, Iļjas Ripsa sadedzināšanās mēģinājums pie Brīvības pieminekļa un slavenā "lidmašīnu lieta". Salīdzinājumam izmantoti arī Latvijas vēsturiskie tiesu procesi - dzejnieces Ilzes Kalnāres notiesāšana, astoņpadsmitā policijas bataljona prāva, Oļega Batarevska apsūdzēšana un citi tiesu procesi.

Darba centrā izvirzītas cilvēku attiecības. Grāmata veltīta cilvēku kaislībām, vājībām, bailēm, negodīgumam un nodevībai. Nodevības tēma caurvij visu darbu. Sākot no epigrāfa līdz grāmatas pēdējai rindai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja