Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Draudīgi pravietojumi

Dziļi Kremlī slepeno dienestu vadītāji plāno biedējošu konspirāciju, lai pārņemtu Eiropu, izmantojot krievu anklāvu kādreizējā padomju teritorijā, kas tagad ir neatkarīga valsts. Kā varētu šķist, Aleksa Draidena romāns "Red to Black" neatsaucas uz Dienvidosetiju, kas ir iegansts dēļ aktuālākajam konfliktam Kaukāzā, bet uz citu, visai līdzīgu nepatikšanu anklāvu – Pārdņestru Moldovā, kur siltās vietās ir patvērušies arī Latvijā par smagiem noziegumiem meklēti OMON varmākas.

Romāna galvenajam varonim Finam, britu ārējā izlūkdienesta MI6 aģentam Maskavā, ir uzdots izspiegot Annu, apburošu krievu izlūkdienesta FSB pulkvedi. Viņi drīz iesaistās reizē aizdompilnās un kaislīgās attiecībās. Tikmēr Fins sāk izsekot draudīgu pavedienu, ko ir atstājuši Annas bosi caur Šveices banku valdēm un bijušo Austrumvāciju uz Tiraspoli, Pārdņestras galvaspilsētu.

Alekss Draidens esot žurnālists un drošības eksperts ar ilgu pieredzi Krievijā un attiecīgi raksta zinoši gan par Kremļa mahinācijām, gan spiegu krēslaino pasauli. "Red to Black" esot meistarīgi strukturēts romāns, kas kombinē Annas dzīves reminiscences ar dinamisku stāstu.

MI6 ir atainots kā cinisks darbadevējs. Fina boss Adriāns ir egoistisks, cinisks un nežēlīgs, gatavs izmantot Finu, kad vien viņam tas ir ērti. Sevišķi dzīvi atainotas ir scēnas no Londonas klubiem, kur augstprātīgi slepeno dienestu darbinieki tukšo kokteiļus ar bravūrīgiem Sitijas baņķieriem. Lieliski aprakstīta arī Pārdņestra ar tās putekļaino klaustrofobiju, korupciju un ļaunumu.

Taču ar savām 400 lappusēm "Red to Black" esot pārāk garš romāns, norāda žurnāls "The Economist". Tāpat arī Annas iekšējie monologi varētu būt īsāki. Beigas esot krieviski traģiskas un konspirācija diemžēl beidzoties ļoti nomācoši – drūmāk, nekā varētu, ja vien varoņi būtu rīkojušies nedaudz savādāk. Taču romāns esot pravietisks. Tas atainojot biedējošu un cietsirdīgu Krieviju, rezumē "The Economist". Sevišķi aktuālu šo trilleri dara krievu iebrukums Gruzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja