Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Dzintaru koncertzālē būs apskatāma ceļojošā izstāde Ukraina miniatūrā

Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, no 8. līdz 17.jūlijam būs apskatāma ceļojošā izstāde Ukraina miniatūrā, informēja koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone

23. jūnijā USAID/ENGAGE sāka ceļojošās izstādes Ukraina miniatūrā turneju pa Eiropu. Interaktīvā izstāde parāda, cik nozīmīgs ir Ukrainas nekustamais kultūras mantojums, ko pašlaik apdraud Krievijas pilna mēroga iebrukums. Izstādē var aplūkot 41 miniatūru 3D modeli un videoierakstus, kā arī doties virtuālās realitātes ekskursijā.

Izstāde ataino Ukrainas kultūras pieminekļus, tostarp Krievijas agresijas rezultātā sagrautās ēkas. Izstādes mērķis ir uzsvērt Ukrainas kultūras nozīmi Eiropas kontekstā un ilustrēt plašos postījumus, ko izraisījis Krievijas brutālais pilna mēroga iebrukums. Tūlīt pēc viesošanās Somijā, izstāde ceļos uz Latviju un no 8. līdz 17. jūlijam būs aplūkojama Dzintaru koncertzālē, ieeja visiem apmeklētājiem būs bez maksas. Izstāde būs atvērta katru dienu no pl. 12.00 līdz 17.30, koncertu dienās koncertu apmeklētājiem izstāde atvērta līdz pl. 21.30.

Ukrainas Kultūras un informācijas politikas ministrijas dati liecina, ka Krievijas bruņotie spēki Ukrainā ir iznīcinājuši vai veikuši bojājumus 1062 kultūras mantojuma objektiem. To skaitā ir daudzi pieminekļi, arhīvi, bibliotēkas un citas kultūras vērtības. Tam visam draud izdzēšana no Ukrainas vēstures stāsta.

“Esam skaidri apzinājušies Krievijas nodomu iznīcināt Ukrainas identitāti jau kopš agresijas sākuma 2022. gada februārī. Aizsargājot Ukrainas kultūru, mēs aizsargājam arī Eiropas kultūru. Ukraina ir būtiska Eiropas daudzveidīgās kultūras mozaīkas daļa, kas tiecas integrēties Eiropā. Pašlaik Ukrainas iedzīvotāji nenogurstoši strādā, lai saglabātu savu kultūru, un dokumentē Krievijas agresijas izraisītos noziegumus un postījumus. Esmu pārliecināts, ka Ukrainas identitāte turpinās pastāvēt kā daļa no Eiropas kultūras,” norāda USAID/ENGAGE vadītājs Rolands Kovacs (Roland Kovats).

Izstādē ir iekļauti 12 video, 29 mūsdienu ukraiņu komponistu skaņdarbi, kā arī īpaši iesaistoša virtuālās realitātes ekskursija. Apmeklētāji uzzinās vairāk par Ukrainas vēsturi un kultūru, Krievijas agresijas postījumu apmēriem un kā atbalstīt Ukrainas atjaunošanu un tās kultūras mantojuma aizsardzību.

Lai veicinātu izpratni par apdraudēto Ukrainas kultūras mantojumu, izstāde notiks piecās ES valstīs lielu mūzikas festivālu laikā. Izstāde tika atklāta 2024. gada 23. jūnijā Provinssi festivālā Seinajoki, Somijā.

Izstādes Ukraina miniatūrā turnejas datumi:

  • 8.–17. jūlijs: Latvija, Dzintaru koncertzāle (Turaidas iela 1, Jūrmala) – ieeja visiem apmeklētājiem bez maksas.
  • 19.–20. jūlijs: Latvija, Positivus festivāls (Lucavsala, Rīga) – festivāla dalībniekiem ieeja bez maksas.
  • 7.–12. augusts: Ungārija, Sziget festivāls (Május 9 parks, Budapešta) – festivāla dalībniekiem ieeja bez maksas.
  • 7.–8. septembris: Vācija, Superbloom festivāls (Olympiapark, Minhene) – festivāla dalībniekiem ieeja bez maksas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja