Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Funny pīpļi

Šis ir patiešām smieklīgi:

http://www.heatvisionblog.com/2009/12/quentin-tarantino-lists-his-top-films-of-2009.html

Tarantino, šaubu nav, ir liels oriģināls. Viņa II Pasaules kara revīzijas drāmkomēdija Inglourious Basterds sākusi lekni šķīt nominācijas Zelta Globusos un citosvairāk/mazāk globālos "gada-vislabākā-filma" pasākumos, droši vien Oskarus ieskaitot, un tomēr Kventins nevar iztikt bez "iztaisīšanās". Ja puisim starp tikai 8 2009. gada labākajām filmām veselas DIVAS ir Džada Apatovo komēdijas, kas riņķo ap zemjostas un citu fizioloģisku izdalījumu humora zonām acīmredzami kaut kas QT nav kārtībā vai nu ar gaumi, vai ar galvu, kas principā māksliniekam ir viens un tas pats.

No Tarantino listes Latvijas ķinīšos bijušas abas Apatova filmas (Funny People un Observe and Report), arī Star Trek un vampīrgabals par bankas klerku Aizrauj mani peklē bija, filma, ko slavē itin visi - Up in the Air/Kaut es tiktu debesīs – Rīgā būšot janvārī. Toties nav rādītas Šokolāde/Chocholat (par taizemiešu autisti, meiteni ar īpašajām vajadzībām, kas nospārda vietējo mafiju līdz nāvei – nu, kāju sports tur visiem aziātiem laikam ir asinīs), Sandesas favorīte Precious (resnas nēģeru proletārietes Palnrušķītes stāsts) un dāņu dogmistes Lones Šērfigas pirmā angļu filma – asprātīga "pusaudžu drāma" Izglītošana/An Education – protams, tādām filmām Latvijā neesot "komercpotenciāls".

Otrs pārsteigums, nē, nav fakts, ka politkorektā 85 kritiķu kompānija, kas līdz 17. janvārim izlems "Oskara barometra" Zelta Globusa laureātu likteņus, ir pamanījusi un novērtējusi modes dizainera Toma Forda debiju kinorežijā – nu patiešām labo filmu Vīrietis vientulis/A Single Man (un, kā reizi, Fordam ar gaumi un galvu viss ir O.K., jo ciešanu pārņemta pusmūža geja drāmu viņš nepasniedz nedz lai izraisītu puņķainu līdzjūtību jelkādas, pat rūdītu homofobu, auditorijas priekšā, nedz lai estetizētu "izredzēto sugas", pēc Oskara Vailda klasifikācijas, tiesības uz normālu privāto dzīvi), bet gan tas, ka Golden Globe aktīvisti ir pamanījuši Ketrīnas Bigelovas kara drāmu The Hurt Locker (diemžēl Latvijā filma tika demonstrēta bez īpašiem vai, ja godīgi, ar sliktiem panākumiem pie vietējās publikas) un tagad tā spītīgi turas gada labākās drāmas sarakstos gan Golden Globe, gan ASV Kritiķu Izvēles/USA Critics Choise Awards pasākumos. Bet filma par spridzinātājiem Irākā tiešām bija labu labā. Šķiet, ka to tomēr dabūsim uz DVD. Iesaku!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja