Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Rīgas centrā tiks būvēta akustiskā koncertzāle

Rīgā tiks būvēta akustiskā koncertzāle, pirmdien pēc koalīciju veidojošo partiju sadarbības sanāksmes uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka Ministru kabinets rīt, 16.jūnijā, izskatīs Kultūras ministrijas informatīvo ziņojumu par Rīgas akustiskās koncertzāles celtniecību Elizabetes ielā 2, kur patlaban atrodas tā dēvētais Pasaules tirdzniecības centrs.

Pēc valdības vadītāja teiktā, Pasaules tirdzniecības centra ēka tiks nojaukta un tās vietā tiks būvēta akustiskā koncertzāle. 

Kariņš atzina, ka koncertzāles celtniecība sāksies ar šo informatīvo ziņojumu, turklāt kultūras sabiedrībai tiks dots signāls, ka Rīgas akustiskā koncertzāle būs un tai ir atrasta konkrēta vieta.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) pavēstīja, akustiskā koncertzāle Rīgā ir sens un gadiem nenokārtots valsts parāds Latvijas izcilajai mūzikas nozarei. Ministrs pauda gandarījumu, ka valdība kā komanda ir gatava nokārtot šo parādu cieņpilnā veidā un arī laikā. Nojaucot ēku, pilsēta atbrīvosies no komunisma laika būves, kas nomenklatūras vajadzībām izbūvēta vienā no labākajām vietām pilsētā, pauda politiķis.

"Rīt Ministru kabineta sēdē pieņemsim šo lēmumu. Tā būs liela diena gan valdībai, gan kultūras nozarei," sacīja Puntulis.

Tāpat ministrs pastāstīja, ka koncertzāles būvniecībai tiks izsludināts starptautisks konkurss. Puntuļa ieskatā, koncertzāle pieprasa ekskluzīvu projektu un finansējums būs iekļauts nākamā gada budžetā.

Runājot par nākamajiem soļiem, Puntulis sacīja, ka nākamā gada pavasarī, iespējams, tiks izsludināts konkurss par ēkas nojaukšanu un paralēli noritēs darbs pie skiču projekta, kas, kā plānots, notiks divās kārtās. Viņaprāt, būvniecības uzsākšana varētu notikt trīs gadu laikā.

Jautāts, kādas varētu būt ar koncertzāles būvniecības saistītās izmaksas, Puntulis sacīja, ka vēl priekšā ir lēmuma pieņemšana par finansējuma modeli. Precīzi aprēķini varētu būt zināmi, kad panāks vienošanos par finansējuma modeli. Viņš norādīja, ka koncertzāle varētu tapt septiņu gadu laikā - patlaban ir panākta vienošanās, ka koncertzāle Rīgā ir nepieciešama un tā atradīsies Elizabetes ielā 2.

pievienota 5.-9.rindkopa

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Un vispār, ideāla vieta koncertzālei ir nojauktās Sporta pils vieta. Jau gadu desmitiem stāv tukša. Pašā Rīgas centrā. Ar gatavu autostāvvietu. Tramvajs blakus - no viena pilsētas gala līdz otram. Bet nebūvēs. Nojaukt un uzbūvēt - tas taču 3 reizes dārgāk :)
Vecsčekists
V
Neesmu rīdzinieks, kaut kā palaidu garām faktu, ka bijušais komunistu kantoris ir valsts īpašums... . Bet, atvainojiet, ja tas ir joprojām valsts īpašums, kas traucē tur izvietot VDD? Vai tiešām tā varētu būt, ka šī ēka ir grausta stāvoklī un VDD par mazu? Man šķiet, ka tā būtu ideāla izvēle! Ja domā par koncertzāli šajā vietā, tad rodas jautājums - kur būs vieta automašīnām? Vienīgais risinājums - pazemes stāvvieta. Bet, vai "zaļie" atļaus? Zaļajiem liela vara... .
Rasmuss
R
Debilissimo! Tad jau labāk jājauc nost Ministru kabineta ēka, jo padomju laikā tur sēdēja Miinistru padome un pieņēma daudzus Latvijai kaitīgus lēmumus. Un kādi tur bija prettautiski biedri!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja