Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

KDi iesaka: Frānsiss Fords Kopola tic cilvēces nākotnei

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem ir iznākusi amerikāņu režisora, filmu Krusttēvs un Mūsdienu apokalipse autora Frānsisa Forda Kopolas jaunākais darbs Megapole/Megalopolis, kura pasaules pirmizrāde maijā tika svinēta Kannu kinofestivālā. Šis ir dižā mākslinieka visambiciozākais sapņu projekts: Megapoles scenāriju viņš ir rakstījis kopš 80. gadu sākuma un filmas uzņemšanā ir ieguldījis savus privātos līdzekļus – 120 miljonu ASV dolāru. Megapole ir Senās Romas iedvesmota zinātniskās fantastikas drāma, kuras darbība risinās futūristiskajā Ņujorkā (režisors ir pārliecināts, ka Amerika ir veidojusies pēc Romas parauga). "Megapoles publicitātes materiālos izlasīju, ka pats esmu teicis, ka tas ir antiutopisks eposs. Tas ir utopisks eposs! Filma apliecina ticību cilvēces nākotnei. Es tai noteikti ticu," apgalvo Frānsiss Fords Kopola. 

Megapole
Latvijas kinoteātru repertuārā 

***

Bambie Thug koncertā Rīgā izpildīs gan savu Eirovīzijas himnu, gan citas dziesmas. Publicitātes foto 

Koncerts. Šovakar Rīgā uzstāsies kolorītā īru mūziķe Bambie Thug, kas piesaistīja sev lielu uzmanību šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurā ieņēma 6. vietu. Bambie Thug (īstajā vārdā – Bembija Reja Robinsona) sevi definē kā nebināru personu, aktīvi darbojas LGBTQ+ kustībā un attiecībā uz sevi lūdz izmantot vietniekvārdu «viņi». Savu Eirovīzijas hitu Doomsday Blue viņi ir pasludinājuši par kvīru kopienas himnu – lai tā būtu!

Bambie Thug
Koncertzālē Palladium 26.IX plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35

***

Festivāls. Šajā nedēļas nogalē Liepājā notiks desmitais mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums. Šoreiz tam ir izvēlēta tēma Pēctecība, un izrāžu, koncertu un performanču skatītāji tiks aicināti iziet sevis apzināšanās ceļu.

Liepājas Mākslas forums
Liepājā 27.–29.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–60

***

JRT radošā komanda ir radījusi uzlabotu un papildinātu izrādes Melnais piens versiju. Publicitātes foto  

Pirmizrāde. Uz Jaunā Rīgas teātra skatuves atgriežas izrāde Melnais piens, ko režisors Alvis Hermanis iestudēja 2010. gadā. Tagad režisors un aktieri Vilis Daudziņš, Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa, Jana Čivžele, Kristīne Krūze un Aminata Grieta Diarra ir radījuši uzlabotu un papildinātu izrādes versiju – Melnais piens/2024 –, kas vēsta par to pazaudēto paradīzi, no kuras visi nākam un kuru atceramies tikai miglaini.

Melnais piens/2024
JRT Jaunajā zālē 27.–29.IX, 2.–6.X plkst. 19 
Biļetes pārdotas

***

Klasika. Piektdien, 27. septembrī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks svinīgs koncerts par godu JVLMA jaunās rektores profesores Ilonas Meijas inaugurācijai un JVLMA simfoniskā orķestra koncertsezonas atklāšanai jubilāra – diriģenta Andra Vecumnieka (viņam šogad aprit 60 gadu) – vadībā. Koncertam dots simbolisks nosaukums Uz Jauno pasauli. Skanēs darbi, kurus klausītāji atpazīs jau no pirmajām taktīm, – Johana Štrausa Ķeizara valsis, Karla Reinekes Koncerts flautai un orķestrim Re mažorā (solo spēlēs rektore Ilona Meija) un Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija No Jaunās pasaules.

Koncerts
JVLMA Lielajā zālē 27.IX plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–10

***

Grupas Coldplay desmitais studijas albums Moon Music iznāks 4. oktobrī. Foto – Anna Lī

Popmūzika. 2. oktobrī britu grupa Coldplay aicina fanus uz īpašu globālu kinoseansu, kurā viņiem būs iespēja pirmajiem noklausīties Coldplay desmito studijas albumu Moon Music, kas iznāks 4. oktobrī. Rīgā albumu, kurā ir iekļautas desmit kompozīcijas, varēs dzirdēt divos seansos kinoteātrī Forum Cinemas. Uz ekrāna tiks demonstrēta videografika un dziesmu teksti. Beigās publikai tiek solīts arī pārsteigums. 

Coldplay
Albuma Moon Music noklausīšanās
Kinoteātrī Forum Cinemas 2.X plkst. 18.30 un 20.20
Biļetes EUR 11,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja