Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Kāpēc tas parādās?

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Koncerts. Svētdien, 18. septembrī, Ventspilī ar Baltijas kamermūzikas programmu uzstāsies diriģenta Karoļa Varjakoja vadītais ansamblis Synaesthesis no Viļņas. Kolektīvs īpašu uzmanību velta jaunajai mūzikai un starpžanru projektiem. Programmā ir iekļauti Arvo Perta, Pētera Vaska un Žibokles Martinaitītes opusi, kā arī komponista Dominika Digima un režisora Kristijona Diršes audiovizuālais darbs Kāpēc tas parādās?.

Synaesthesis
Ventspils koncertzālē Latvija 18.IX plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

Ungāru čellists Ištvāns Vardai spēlēs Andrāša Mihāja Čellkoncertu. Publicitātes foto 

Festivāls. No 16. līdz 18. septembrim koncertzālē Cēsis notiks starptautiskais festivāls Čello Cēsis. Piecos koncertos skanēs mūzika, kas komponēta čellam XX un XXI gadsimtā. 16. septembrī uzstāsies Sergeja Prokofjeva mazdēls, Londonā dzīvojošais komponists un producents Gabriels Prokofjevs, kopā ar čellistu Valteru Pūci un Sinfonietta Rīga stīgu ansambli. 17. septembrī ungāru čellists Ištvāns Vardai spēlēs Andrāša Mihāja Čellkoncertu un pašmāju čellists Kristaps Bergs pirmatskaņos Artura Maskata otro, Šekspīra dzejas iedvesmoto čellkoncertu Vai vasarai tu dailē līdzinies?. 18. septembrī pasaules zvaigzne franču čellists Žans Gijēns Keirass interpretēs Sofijas Gubaiduļinas Saules dziesmu, kas ir Asīzes Franciska dzejoļa Saules himna atainojums mūzikā. 

Čello Cēsis
Koncertzālē Cēsis 16.–18.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30   

***

Klasika. 142. koncertsezonu Liepājas simfoniskais orķestris sāks sava jaunā galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Sestdien, 17. septembrī, koncertzālē Lielais dzintars tiks pirmatskaņots Artura Maskata Trīskāršais koncerts Bērnības taureņu dejas ērģelēm, flautai un klavierēm. Solisti būs ērģelniece Iveta Apkalna, flautiste Dita Krenberga un pianists Reinis Zariņš. Programmu kuplinās Gunta Kuzmas veidotā svīta no Sergeja Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 17.IX plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30 

***

Pirmizrāde. Režisore Ināra Slucka ir iestudējusi Nacionālā teātra 104. sezonas atklāšanas pirmizrādi: traģikomēdija Aizliegtais pianīns ir veidota pēc Māra Bērziņa romāna motīviem. Tas ir asprātīgs stāsts par to, kā mūsu dzīvi ietekmē birokrātija un absurdi likumi.

Aizliegtais pianīns
Nacionālajā teātrī 15., 16., 21.IX plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–30

***

Pirmizrāde. Režisors Elmārs Seņkovs Valmierā ir iestudējis izrādi Nelabie. Pēc Dostojevska. Dostojevska Velnu dramatizējumu ir veidojusi Justīne Kļava. "Man ir interesanti pētīt aizvainotu cilvēku darbības un motīvus. Kas notiek, ja vara nonāk aizvainota cilvēka rokās? Izrāde ir par mūsu dieviem un velniem. Arī par bezdibeni, kurā mums ir bail ielūkoties, bet reizēm tas ir jādara, lai garīgi pieaugtu," saka režisors. 

Nelabie. Pēc Dostojevska
Valmieras teātrī 16., 17.IX plkst. 18.30, 18.IX plkst. 13
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Pirmizrāde. Dailes teātris atklās 103. sezonu ar režisora Viestura Kairiša jauniestudējumu Farinelli un karalis, kura pamatā ir Klēras van Kampenas luga. "Farinelli un karalis ir viltīga luga. Tā runā par ārkārtīgi dziļām cilvēka traumām un to saistību ar dzīves uzdevumu, taču tā ir ietērpta krāšņos barokālos kostīmos un vidē. Tas ir teātris, respektīvi, tā nav dzīve, bet tās māksliniecisks atveidojums, kopija. Bet vai teātris nav dzīve? Luga mēģina diskutēt par baroka un mūsu laika būtību, kā savienot eņģelisku skaistumu ar asiņainu ķirurģiju. Ko nozīmē eņģelis ar nazi rokā? Vai kastrēts prāts ir vienīgā eksistences forma, kuru spēj akceptēt pārējā sabiedrība?" saka Viesturs Kairišs. 

Farinelli un karalis
Dailes teātrī 18.IX plkst. 18, 11., 12., 28.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–37

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja