Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Pievēršamies mazo lietu apbrīnošanai

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Saulgriežu naktī apvienība Willa teātris atklāja savu vasaras sezonu ar brīvdabas izrādi K. K. fon Stricka villas dārzā. Režisora Vara Piņķa un aktrises Ingas Alsiņas-Lasmanes dzejas performance Putn ilgs pievēršas eskeipismam un mazo lietu apbrīnošanai. Izrādē ir izmantoti mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas krājuma Kad gos smei darbi, kas pašpietiekami un aizrautīgi fiksē brīnumaino dabā un cilvēkos. 

Putn ilgs
K. K. fon Stricka villas dārzā 28., 29.VI plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Eduarda Smiļģa Teātra muzejā atklāta Latvijas mākslas skolu audzēkņu scenogrāfijas maketu izstāde Melnā kaste. Latvijas Nacionālais kultūras centrs ik gadu rīko profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības iestāžu audzēkņu darbu izstādes par vienotu tēmu. Šajā mācību gadā valsts konkursa dalībnieki – audzēkņi no visām simt Latvijas mākslas skolām – risināja tēmu Domāšana telpā un scenogrāfija. Radošie uzdevumi tika īstenoti tā dēvētajā melnajā kastē, ko scenogrāfi izmanto maketu veidošanā. Konkursam radītos darbus izvērtēja scenogrāfijas meistari Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo un jaunākās paaudzes scenogrāfs un mākslinieks Krišjānis Elviks. "Izstādē ir iespēja satikties ar 350 pasaulēm. Tā ir tāda telpiska pasaule, kurai pietuvinot skatienu tu nokļūsti tajā, un tas varētu būt ļoti interesanti," saka Reinis Dzudzilo.

Izstāde 
Eduarda Smiļģa Teātra muzejā līdz 15.VIII

***

Dailes teātra vasaras dārzā no 1. jūlija tiks spēlēta režisora Gundara Silakaktiņa izrāde Blokmājas dons Kihots. Dramaturga Artūra Dīča mūsdienu traģēdija stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju, kurā ir kāds dzīvoklis, kam ejot garām kaimiņi parasti mazliet pieliek soli. Ir labāk nezināt, ko aiz šī dzīvokļa durvīm dara tā vientuļais iemītnieks (Dainis Grūbe), kurš sevi dēvē par Jautājuma zīmi, kaut gan par pasaules likteni zina ko tādu, ko nezina neviens cits. Toties Viktors (Lauris Subatnieks) šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viktora darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus. Viņam pašam mājās viss jūk un brūk. Ticis iekšā dzīvoklī, Viktors kļūst par Jautājuma zīmes ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir viena stunda, lai kopā ar stipri savādo blokmājas donkihotu glābtu pasauli.

Blokmājas dons Kihots
Dailes teātra vasaras dārzā 1.–5.VII, 8., 9.VIII plkst. 21
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–45

***

Piektdien, 26. jūnijā, Jēkabpilī dziedātāja Aija Vītoliņa un ģitārists Mārcis Auziņš piedāvās autokoncertu Krustojumi. Tas būs ceļojums dažādu valstu un žanru pasaulē – no Karmenas Spānijā līdz Elizejas laukiem Francijā, no Ķiršu lietus Latvijā līdz Maria de Buenos Aires Argentīnā. Koncerts notiks Krustpils saliņā – gleznainā vietā Daugavas krastos. Koncertu apmeklētāji vēros no saviem transportlīdzekļiem.

Aija Vītoliņa un Mārcis Auziņš
Krustpils saliņā Jēkabpilī 26.VI plkst. 21 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Latgales vēstniecības Gors mazo koncertu sērijā sestdien, 27. jūnijā, skanēs mūziķu Aijas Andrejevas un Jāņa Aišpura kopīgi veidotā programma 12 stāsti vasaras vakaram. Katra programmas dziesma iekļauj stāstu no Aijas un Jāņa sastrādātā un piedzīvotā. Koncertā sabalsosies Aijas Andrejevas repertuāra kompozīcijas, Jāņa Aišpura grupas The Sound Poets melodijas, kā arī citu autoru skaņdarbi un tautasdziesmas.

Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs
Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē 27.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Apbrīnojama kultūra - neviena pasākuma, kurā būtu kāda ražotne, fabrika vai saimniecība. Tikai tērējam, tērējam, tērējsm...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja