Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Pirmo reizi Baltijā – Guns N’ Roses

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus:

Pirmo reizi Baltijā – Guns N’ Roses

Melomāniem sāksies intensīva nedēļa: pirmdien, 16. jūlijā, Tallinas Dziesmu svētku estrādē notiks šā gada vērienīgākais rokmūzikas šovs – pirmo reizi Baltijā uzstāsies leģendārā amerikāņu grupa Guns N’ Roses. Trīs stundas garajā brīvdabas koncertā būs dzirdami Guns N’ Roses oriģinālā sastāva dalībnieki Aksels Rouzs, Slešs un Dafs Makagans, kuri nav uzstājušies kopā kopš 1993. gada. Grupas jaunākā pasaules turneja Not In This Lifetime Tour sākās 2016. gada pavasarī. Jau 125 notikušajos koncertos grupa nopelnījusi 480,9 miljonus ASV dolāru, un turneja vēl nav galā. Tā kļūs par vienu no visu laiku ienesīgākajiem projektiem koncertindustrijā. Šovā skanēs grupas 80. gadu otrās puses un 90. gadu sākuma dziesmas, kā arī albuma Chinese Democracy (2008) kompozīcijas. Nākamajā dienā Siguldā muzicēs grupa A-ha, savukārt 20.–22. jūlijā Salacgrīvā apmeklētājus gaidīs festivāls Positivus.

Guns N’ Roses

Tallinas Dziesmu svētku estrādē 16.VII no plkst. 16

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 79 

***

 

Čellista jubileja

Šovakar, 12. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks Rīgā dzimušā čellista Mišas Maiska 70 gadu jubilejas koncerts. Viņš muzicēs kopā ar kamerorķestri Maskavas virtuozi. Mišam Maiskim uz skatuves pievienosies viņa bērni – pianiste Lilija Maiska un vijolnieks Saša Maiskis. Skanēs Mocarta Divertisments nr. 3, Bēthovena Trīskāršais koncerts, kā arī Čaikovska trīs skaņdarbi no cikla Gadalaiki, Noktirne čellam ar orķestri un Variācija par rokoko tēmu.

Miša Maiskis

Dzintaru koncertzālē 12.VII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18– 125

***

 

Balss

Šovakar, 12. jūlijā, Kalnciema kvartālā notiks koncerts Ar mīlestību no Ineses Galantes. Soprāns Inese Galante uzstāsies kopā ar pianistu Aivaru Kalēju. Skanēs liriskas kompozīcijas par mīlestību. Publika dzirdēs arī konkursa Ineses Galantes talanti laureātus.

Inese Galante

Kalnciema kvartālā 12.VII plkst. 21

Ieeja bez maksas

***

 

Norvēģu skaistums

Lieliskā norvēģu grupa A-ha jau bija atvadījusies no klausītājiem, taču atkal ir atgriezuzies. Mēs nevaram šiem mūziķiem neko pārmest, viņu atgriešanās ir patīkama – A-ha dziesmas un videoklipi ir klasika. Solista Mortena Harketa vīrišķīgās melanholijas pilnā balss ir viens no skaistākajiem instrumentiem popmūzikas vēsturē. Tikpat skaists būs arī A-ha koncerts 17. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē.

A-ha

Siguldas pilsdrupu estrādē 17.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49

***

 

Droni virs galvas

Šovakar, 12. jūlijā, kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēts britu grupas Muse 2015.–2016. gadā notikušās pasaules turnejas Drones World Tour šova ieraksts. Klātienē šo koncertu varējām dzirdēt Arēnā Rīga 2016. gada jūnijā. Šovā tika izmantoti droni, kas lidinājās virs skatuves (tā tika ierīkota zāles vidū) un pāri publikai, kā arī gigantiskas projekcijas, kas mijiedarbojās ar mūziķu sniegumu uz skatuves.

Muse

Kinoteātrī Kino Citadele 12.VII plkst. 19

Biļetes EUR 11,20

***

 

Sveiciens kovbojiem

Kad gan vēl lai bauda kantrimūziku, ja ne vasaras pilnbriedā? Nedēļas nogalē Bauskā notiks divdesmitais ikgadējais festivāls Country Bauska. Līdzās tradicionālajai kantrimūzikai klausītāji dzirdēs arī citu kantri pietuvinātu žanru pārstāvjus. Festivāla galvenā zvaigzne būs Sāra Džorija ar grupu The Next Level no Lielbritānijas. Spēlēs pašmāju ansambļi Dakota, Sestā jūdze, Klaidonis un ārzemju viesi.

Country Bauska

Bauskas pilskalna estrādē 13.–14.VII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja