Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Sapnis par Bēthovenu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Šovakar koncertzālē Lielais dzintars Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos Ludviga van Bēthovena Astoto simfoniju. Ar šo koncertu Atvars Lakstīgala būs piepildījis savu sapni – viņa repertuārā būs visas deviņas Vīnes klasiķa simfonijas. "Tas ir likumsakarīgi, ka profesionālam diriģentam repertuārā ir visas Bēthovena simfonijas. Katram šis stāsts un attiecības ar dižo skaņradi ir citādas. Bēthovenu dēvēju par savu komponistu. Es no viņa iedvesmojos, smeļos enerģiju un varu to nodot tālāk klausītājiem. Bēthovena mūzika man ir kā svētie raksti un kvalitatīva literatūra, kuru gribas lasīt atkal un atkal. Tajā ir izteikti daudz enerģijas, kas ietver mīlestību, drāmu, sāpes, prieku, rotaļu – pilnīgi visas emocijas," uzsver Atvars Lakstīgala.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 20.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–12

***

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galvenā viesdiriģente Kristīna Poska. Publicitātes foto

Klasika. Piektdien, 21. aprīlī, Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults stāsies tā galvenā viesdiriģente Kristīna Poska. Skanēs Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija, mūsdienu igauņu komponista Ilo Krigula opuss Chordae un XX gadsimta poļu klasiķa Vitolda Lutoslavska Čellkoncerts, kurš savulaik sacerēts Mstislavam Rostropovičam. Šoreiz to dzirdēsim Eiropā aktīvi muzicējošā čellista Kristapa Berga interpretācijā.

LNSO
Lielajā ģildē 21.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–35 

***

Opera. 23. un 30. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā Žorža Bizē Karmenā titullomu atveidos Frankfurtes operas soliste mecosoprāns Zanda Švēde. Viņas partneri būs Andris Ludvigs un Jānis Apeinis. Pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš.  

Karmena
LNO 23., 30.IV plkst. 19 
Biļetes Opera.lv EUR 11–50

***

Cirka izrādē A-Tripik saplūst klaunāde, akrobātika un vokālā polifonija. Foto – Arno Lots

Viesizrāde. Rīgā viesosies Francijas cirka trupas CirkVOST izrāde A-Tripik. Kultūratsaucēm piepildītais darbs ir domāts skatītājiem no 12 gadu vecuma. Izrādē, kurā saplūst klaunāde, akrobātika un vokālā polifonija, aplūkoti cilvēces lielākie vilinājumi: nauda, vara, kārdinājums un draudzība. Piramīda arēnas centrā ir atgādinājums par senajām civilizācijām un vide sarežģītiem trikiem, kuros ir jaušama riska garša.

A-Tripik
Rīgas cirkā 20.–22.IV plkst. 19
Biļetes bezrindas.lv EUR 25

***

Pirmizrāde. Latvijas Nacionālais balets aicina uz ukraiņu komponista Aleksandra Rodina un moldāvu horeogrāfa Radu Poklitaru baleta Vijs. Šausmu naktis pirmizrādi. Uzveduma pasaules pirmizrāde notika 2019. gadā Radu Poklitaru vadītajā Kijivas Modernajā baletā. Baleta muzikālais vadītājs un diriģents ir Kaspars Ādamsons. Lomās – Eidens Viljams Konefrijs, Pepeins Lukss Geldermans, Jūlija Brauere, Ieva Rācene, Kristaps Jaunžeikars, Filips Fedulovs, Dariuss Florians Katana, Antons Freimans u. c. Izrāde iestudēta pēc Gogoļa stāsta Vijs motīviem. Radu Poklitaru versijā tas ir stāsts par personības degradāciju.

Vijs. Šausmu naktis
LNO 20., 21.IV, 13.V, 16.VI plkst. 19
Biļetes Opera.lv EUR 11–50

***

Japāņu eksperimentālās mūzikas veterāns Otomo Josihide. Publicitātes foto 

Skaņa. 25. aprīlī M/Darbnīcā notiks biedrības Skaņu mežs rīkots akustisks koncerts – kopā uzstāsies daudzpusīgais japāņu eksperimentālās mūzikas veterāns Otomo Josihide un Latvijā labi pazīstamais lietuviešu frīdžeza un brīvās improvizācijas meistars saksofonists Ļuds Mockūns. Otomo Josihide izpaužas dažādos žanros, viņš ir radījis mūziku anime filmām, seriāliem un spēlfilmām. Koncertā Rīgā viņš spēlēs ģitāru.

Koncerts
M/Darbnīcā 25.IV plkst. 19.30
Biļetes EUR 15 (pie ieejas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja