Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Šī filma izraisīs pulsa paātrinājumu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāk filmu La La Land. Kalifornijas sapņi un Atsitiens/Whiplash autora Demjena Šazela jaunais ambiciozais darbs Babilona/Babylon. Šī ir krāšņa oda Holivudas  mēmo filmu laikmetam – stāsts par pārmērīgām ambīcijām un nežēlīgām galējībām. Varoņu histērija, intrigas, haoss, uzplaukums un posts, neprātīgas, enerģijas pilnas orģiju un narkotiku lietošanas ainas – Babilona trijās stundās sniegs skatītājiem neaizmirstamus piedzīvojumus un izraisīs pulsa paātrinājumu. Filmā aktiermeistarības paraugstundu sniedz Breds Pits (spēlē novecojošu elku; šo tēlu ir iedvesmojis Džons Gilberts) un Margo Robija (daudzsološa zvaigzne, kura atsauc atmiņā Klāru Bovu). Babilonā, tāpat kā mūziklā La La Land, Holivuda aizrautīgi "vēro savu nabu", par filmu raksta kritiķi. 

Babilona

Latvijas kinoteātros no 20. janvāra

***

Pirmizrāde. Režisore un aktrise Inga Tropa savā jauniestudējumā Pārcēlāja aicinās doties kopīgā ceļojumā uz Meksikas džungļiem. Lai veiksmīgāk piedzīvotu un iztēlotos stāstu, skatītāji iekārtosies katrs savā gultā. Kopā ar mākslinieci viņi iepazīs izrādes varoni mītisko Pārcēlāju, nonāks džungļos, upes dzelmē, Aiviekstes krastos un Ingas bērnības aptumšotajās takās. Darbs ir balstīts autores pieredzē. 

Pārcēlāja

Dirty Deal Teatro 18.–20.I, 3.–5.III  plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25  

***

Koncerts. Sestdien, 21. janvārī, Cēsīs uzstāsies laikmetīgās mūzikas kvartets Anzû no Ņujorkas. Grupas specializācija ir jaundarbu pasūtīšana un atskaņošana. Cēsīs dzirdēsiet amerikāņu, meksikāņu un irāņu komponistu opusus. 

Kvartets Anzû 

Koncertzālē Cēsis 21.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–22

***

Rokmūzika. Šovakar Arēnā Rīga notiks rokmūzikas minifestivāls – uz skatuves kāps viena no vispazīstamākajām un klausītāju visiemīļotākajām somu simfometāla grupām Apocalyptica, kas šogad svin trīsdesmit gadu jubileju, un nīderlandiešu Epica. Kolektīvi ir apvienojušies turnejā The Epic Apocalypse, un Rīga ir kļuvusi par vienu no tās pieturvietām. Uzstāsies arī somu progresīvā metāla apvienība Wheel

Koncerts

Arēnā Rīga 19.I plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40,20–60,20

***

Pirmizrāde. Režisors Reinis Suhanovs Valmieras teātrī ir iestudējis mūsdienu norvēģu autora Juna Foses ģimenes drāmu Vārds. Šī luga ar savu smago klusumu un aprautajiem, dzejai līdzīgajiem dialogiem atgādina Beketa un Pintera darbus. Reinis Suhanovs atzīst: "Šī ir luga ar sāpīgu saturu. Par nespēju nosaukt lietas vārdos, jo vārdā nosaukta lieta sāk eksistēt un ietekmēt mūsu dzīvi. Vārdā nenosaukta, skaļi nepateikta problēma nav problēma. Gribētos, lai pēc šīs izrādes mēs tiektos apskaut viens otru un sarunāties, sarunāties, sarunāties." Lomās: Ieva Estere Barkāne, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Salmiņš, Krišjānis Strods un Elīna Vāne. 

Vārds

Laikmetīgās mākslas telpā Kurtuve Valmierā 20., 21.I plkst. 18.30, 22.I plkst. 13, 7., 8.II plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–22 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja