Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KDi iesaka: Smalkas dabas vibrācijas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Sestdien, 11. februārī, Lielajā ģildē pie kamerorķestra Sinfonietta Rīga diriģenta pults stāsies britu diriģents un Londonas Contemporary Orchestra mākslinieciskais vadītājs Roberts Eimss (1985). Diriģents, vijolnieks un komponists Roberts Eimss eleganti izpaužas gan klasiskajā, gan neakadēmiskajā mūzikā. Latvijas klausītājiem viņš piedāvās konceptuāli vienotu programmu, kurā smalkas dabas vibrācijas un eksistenciāli vērojumi atmirdzēs XXI gadsimtā tapušajā mūzikā. Skanēs Roberta Šūmaņa Trešā jeb Reinas simfonija, amerikāņu komponista Džona Lutera Adamsa (1953) opuss Become River un britu klasiskās un elektroniskās mūzikas komponista Edmunda Finisa (1984) darbs Shades Lengthen vijolei un ansamblim (solo spēlēs Marta Spārniņa). 

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 11.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Koncerts. Ģitārists Kaspars Zemītis savā jubilejā 14. februārī Mūzikas namā Daile pirmatskaņos programmu Zemītis. Kaspars Zemītis. 50 atspulgi, kas tapusi kopā ar viņa dēliem Kārli, Mārtiņu Matīsu un Jēkabu. "Lepojos, ka varu dalīt skatuvi ar dēliem ne tikai jautrās sarunās par dzīvi, bet arī šai programmai īpaši tapušā mūzikā. Ja arī mums neiznāk vesela futbola komanda, mēs varam iegriezt lustīgu ballīti. To arī plānojam darīt," sola Kaspars Zemītis.

Kaspars Zemītis

Mūzikas namā Daile 14., 15.II plkst. 19, Ventspils koncertzālē Latvija 19.II plkst. 16, koncertzālē Cēsis 5.III plkst. 17 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Koncerts. Jānis Šipkēvics (Shipsea) Nacionālajā teātrī uzstāsies ar programmu Siltā gaismā. Skanēs paša Shipsea, Imanta Kalniņa, Keitas Bušas un Pītera Geibriela dziesmas, kas atspoguļo mīlestības temperatūras plašo diapazonu.

Shipsea

Nacionālajā teātrī 14.II plkst. 18 un 21, 15.II plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–45

***

Pirmizrāde. Režisors Dmitrijs Petrenko Liepājas teātrī ir iestudējis Antona Čehova Kaiju. Režisors stāsta centrā izvirza divus jauniešus – Kostju un Ņinu. Viņi ir pārliecināti, ka laimīgus viņus darīs tikai mākslas pasaule. Viņi ir gatavi riskēt un maksāt par šādu dzīvi visaugstāko cenu. "Man ir sajūta, ka Kaija ir uzrakstīta nevis gandrīz pirms 130 gadiem, bet šodien. Katrs tēls ir atpazīstams un tuvs," saka režisors.

Kaija 

Liepājas teātrī 11., 12.II plkst. 18, 24.II plkst. 19, 18.III plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25

***

Zvaigznes. Šovakar Lielajā ģildē festivāla Saxophonia atklāšanā kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies amerikāņu saksofonists Donijs Makaslins, kurš ir sadarbojies ar daudzām džeza un popmūzikas zvaigznēm. Donijs Makaslins spēlē leģendārā Maria Schneider Orchestra sastāvā. Koncertā muzicēs arī taustiņinstrumentālists Džeisons Lindners. Donijs Makaslins un Džeisons Lindners ir piedalījušies Deivida Bovija pēdējā albuma Blackstar ierakstā. "Uz skatuves meklēsim saspēli starp improvizāciju un elektronisko mūziku," par gaidāmo koncertu stāsta Donijs Makaslins. Piektdien, 10. februārī, šī programma skanēs arī Ventspilī.

Koncerts

Lielajā ģildē 9.II plkst. 19, Ventspils koncertzālē Latvija 10.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50 

***

Festivāls. No 13. līdz 17. februārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Mūsdienu mūzikas festivāls deciBels. Uzmanības centrā būs grieķu avangarda komponista Jaņņa Ksenaka monumentālā elektroakustiskā opusa La legende d’Eer atskaņojums 14. februārī, savukārt 15. februārī akadēmijas studentu un pasniedzēju interpretācijā klausītāji dzirdēs izcilā britu komponista Džonatana Hārvija portretkoncertu.

deciBels

JVLMA 13.–17.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja