Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Trakais mīlnieks ir klāt

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Duets. 22. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu atklās divu jauno franču mūziķu koncerts – vijolnieks Teotims Langluā de Svarts un lautists Tomass Danfords spēlēs sava albuma The Mad Lover/Trakais mīlnieks programmu. Tās galvenā tēma ir XVII gadsimta aizraušanās ar melanholiju. Skanēs Henrija Pērsela un viņa brāļa (vai brālēna) Daniela Pērsela, Nikolas Mateisa juniora un seniora, kā arī Henrija un Džona Eklsu mūzika. Teotims Langluā de Svarts un Tomass Danfords spēlē kā viens un mūzikā izstāsta aizraujošu stāstu. Viņu sniegumam ir raksturīga apbrīnojama enerģija un degsme – baroka opusi skan svaigi un aktuāli. Mākslinieki jau ilgstoši sadarbojas ar dižāko senās mūzikas speciālistu diriģentu un klavesīnistu Viljamu Kristi un viņa ansambli Les Arts Florissants. Šis būs vakars, kuru atcerēsimies vēl ilgi. 

Koncerts
Mazajā ģildē 2.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15 

***

Plasido Domingo diriģēs paša dibinātā jauno vokālistu konkursa Operalia svinīgo fināla koncertu Latvijas Nacionālajā operā. Publicitātes foto 

Opera. Pirmo reizi Latvijā ir ieradies leģendārais operdziedātājs Plasido Domingo. Svētdien, 30. oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā viņš stāsies pie LNO orķestra pults, lai diriģētu paša dibinātā jauno vokālistu konkursa Operalia svinīgo fināla koncertu, kurā tiks apbalvoti laureāti. Uzvarētājus noteiks prominenta starptautiskā žūrija, kuras priekšsēdētājs ir Plasido Domingo. Konkurss notiek kopš 1993. gada, un tā laureātu vidū ir daudzi pašlaik pasaulē populāri opermākslinieki. 

Operalia
LNO 30.X plkst. 18
Biļetes pārdotas

***

Džezs. Svētdien, 30. oktobrī, Rīgā uzstāsies amerikāņu ģitārista, komponista un improvizētāja Pītera Bernsteina kvartets. Kopš 1989. gada Pīters Bernsteins ir neatņemama Ņujorkas džeza pasaules daļa, viņš spilgti pārstāv post-bop tradīciju. 

Pīters Bernsteins
Hanzas peronā 30.X plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–30  

***

Pirmizrāde. 1990. gadā Latvijā bojāgājušais grupas Kino līderis Viktors Cojs šogad būtu svinējis 60 gadu jubileju. Godinot viņa piemiņu un dziesmu nezūdošo aktualitāti, Rīgas Krievu teātris sadarbībā ar Hanzas peronu ir sagatavojis izrādi Lūk, tā!. Tajā skanēs Viktora Coja dziesmas aktieru izpildījumā. Iestudējuma režisors Romans Smirnovs, kā apgalvo izrādes pieteikums, Viktoru Coju un viņa kolēģus ir pazinis personīgi.

Lūk, tā!
Hanzas peronā 27.– 29.X plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–75 

***

Klasika. Nedēļas nogalē koncertzālē Lielais dzintars ir gaidāms Liepājas operas simtgades svinību galvenais notikums – diriģenta Imanta Rešņa vadībā skanēs Hektora Berlioza dramatiskā leģenda Fausta pazudināšana. Titullomu dziedās tenors Mikaels Spadačīni, Margeritu atveidos mecosoprāns Anna Brula, Mefistofeli – baritons Tomass Esls. Izrādē piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris Latvija un Liepājas jauktais koris Intis. Iestudējumu veido režisore Huana Inesa Kano-Restrepo un māksliniece Anna Heinrihsone. Režisore stāsta, ka minimālisma un simbolisma tradīcijās ieturētās izrādes tapšanu ir iedvesmojusi Raiņa un Aspazijas dzīve. 

Fausta pazudināšana
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 28., 29.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–40 

***

Režisores Kristīnes Krūzes iestudētā luga Runāšanās par seksu sola uzrunāt ar svaigu XXI gadsimta intonāciju. Foto – Kristaps Kalns

Pirmizrāde. Režisore Kristīne Krūze Jaunajā Rīgas teātrī ir iestudējusi Majas Cades lugu Runāšanās par seksu. Luga uzrunā ar svaigu intonāciju, kurā savienojas humors, maigums, izmisums, trauslums un vitāls esības apliecinājums. Reizi mēnesī cilvēku grupa satiekas, lai runātu par visintīmāko savā dzīvē. Lomās: Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Jana Čivžele, Marija Linarte, Inga Tropa, Ivars Krasts un Jānis Skutelis.

Runāšanās par seksu
JRT Mazajā zālē 28.–30.X, 1., 3.XI plkst. 18.30
Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja