Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Visaptveroša mīlestības plūsma

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Tradīcija. Šovakar Torņakalna baznīcā skanēs Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija – daiļš un apjomīgs vēstījums par Jēzus dzimšanu un ar to saistītajiem notikumiem. Oratoriju veido sešas daļas, un šoreiz diriģents Kaspars Putniņš, kurš stāsies pie Latvijas Radio kora un kamerorķestra Sinfonietta Rīga diriģenta pults, aicinās ieklausīties meistardarba pirmajās trijās daļās. Koncertā piedalīsies soprāns Elīna Šimkus, mecosoprāns Doroteja Bīnerte, tenors Nikolass Malrojs un baritons Pauls Putniņš. "Bez Baha Ziemassvētku oratorijas, manuprāt, nebūtu īsts Ziemassvētku laiks," saka Kaspars Putniņš. "Oratorijā Bahs ir radis iespēju atainot visur esošu, visu aptverošu mīlestības plūsmu un īstu, patiesu svinēšanu – tas ir brīnišķīgs piedzīvojums katru gadu no jauna," uzsver diriģents. 

Ziemassvētku oratorija
Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā 29.XII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20 

***

Koncerts. Ainars Mielavs turpina tradīciju koncertēt starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Mūzikas namā Daile viņš izpildīs dziesmas no sava 2020. gadā izdotā albuma 220 volti un kompozīcijas no grupas Jauns mēness repertuāra un citiem radošajiem periodiem. Mākslinieks uzstāsies ar savu jauno ansambli, kurā muzicē Rūdolfs Macats, Kaspars Vizulis, Kristians Priekulis un Kaspars Kurdeko. Vakara īpašā viešņa būs dziesminiece no Ventspils Emīlija Jermola.

Ainars Mielavs
Mūzikas namā Daile 29., 30.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35

***

Klasika. Šovakar Dzintaru koncertzālē notiks pianista Andreja Osokina solokoncerts, kurā skanēs ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova svīta klavierēm Kiča mūzika, Friderika Šopēna un Ferenca Lista opusi.  

Andrejs Osokins
Dzintaru koncertzālē 29.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Estrāde. Daumanta Kalniņa programma, kurā ir iekļautas Frenka Sinatras dziesmas, Latvijā ir izskanējusi jau vairāk nekā simt reižu. Svētku sezonā koncertā var dzirdēt arī amerikāņu klasiķa savulaik dziedātās Ziemassvētku melodijas, kuras līdz šim Daumanta Kalniņa un Jelgavas bigbenda Raita Ašmaņa vadībā vēl nav skanējušas. Klausītāji aicināti izbaudīt programmu Sinatra gadumijā Mūzikas namā Daile gada pēdējā dienā.

Daumants Kalniņš
Mūzikas namā Daile 31.XII plkst. 12
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–40

***

Svētki. Operetes teātris šovakar aicina uz dzirkstošu Jaungada koncertu. Vakara krāšņajā programmā, ko diriģēs Atvars Lakstīgala, skanēs fragmenti no Franča Lehāra operetēm Smaidu zeme, Carevičs un Džudita, duets All I Ask of You no Endrū Loida-Vebera mūzikla Operas spoks, Toreadora kuplejas no Žorža Bizē operas Karmena, kā arī Johana Štrausa melodijas, neapoliešu dziesmas, sarsuela un tango. Koncertā piedalīsies soprāni Anta Jankovska un Jolanta Strikaite, Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra solists tenors Oleksandrs Čuvpilo, Kauņas Valsts muzikālā teātra solists baritons Andrjus Apšega un dejotāji Asnate Rikse un Kārlis Kemlers.

Koncerts
VEF Kultūras pilī 29.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35

***

Gaspārs Iljēls un Vikija Krīpsa filmā Vairāk nekā jebkad. Publicitātes foto 

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem ir iznākusi režisores Emīlijas Atefas drāma Vairāk nekā jebkad/Plus que jamais (2022). Tā ir priekšpēdējā filma, kurā pirms savas traģiskās nāves ir piedalījies populārais aktieris Gaspārs Iljēls, un pēdējā, kura iznākusi uz ekrāniem pēc viņa aiziešanas mūžībā. Viņa partnere šajā darbā ir Vikija Krīpsa, kura tikko saņēma Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā gada labākā aktrise par lomu filmā Korsete.

Vairāk nekā jebkad
Režisore Emīlija Atefa
Latvijas kinoteātru repertuārā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja