Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krāsainā Latvija un dzīvnieki pilsētā. Muzeju nakts – svaigā gaisā, virtuālās izstādēs un diskusijās

Pērn tā tika atcelta, taču šogad visiem jau māksla rokā – kultūras norises ierobežojumu apstākļos ir iespējamas arī virtuālajā vidē vai āra ekspozīcijās, tāpēc šopavasar Muzeju nakts būs! Tajā ikviens aicināts piedalīties 15. maija pievakarē, – Latvijas muzeji ir sagatavojuši gana plašu aktivitāšu piedāvājumu, ko baudīt individuāli un bez drūzmas. Šīgada Muzeju nakts tēma ir Robežas.

Rīgas Jūgendstila centrs piedāvā, izstaigājot maršrutu Fauna pilsētā, iepazīt tos Rīgas jūgendstila namus, kuru fasādēs atveidoti pilsētas robežu pārkāpēji – dzīvnieki.

Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) Muzeju naktī iepazīstinās ar Dzegužkalnu – vietu, kurā dzīvojuši un radījuši literāti un mūziķi un kura ir iedvesmojusi māksliniekus. Piedāvājumā trīs maršruti – Sajūtu pastaiga, Bērnu taka un velomaršruts –, kuru pieturpunktos varēs lasīt un klausīties stāstus, ko par Dzegužkalna apkaimi vēsta literārie un kultūras vēstures avoti, veikt radošus uzdevumus, pārbaudīt erudīciju.

Ojāra Vācieša muzejs Rīgā aicina uz pasākumu Bezrobežu Vācietis – ar dzejas pastaigu muzeja dārzā un tiešsaistes sarunu vakaru, savukārt Latvijas Bankas zināšanu centrs Naudas pasaule virtuālā pasākumā Nauda bez robežām piedāvās saistošas un izzinošas aktivitātes ikvienam, kas interesējas par naudu, ekonomiku, personīgajām finansēm un tautsaimniecību.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) visas dienas garumā rosina doties izziņas spēlē Pa Rīgu pāri laikmetu robežām, kurā jāiziet maršruts no muzeja pagaidu mītnes Brīvības bulvārī 32 līdz vēsturiskajai mājvietai – Rīgas pilij. Ceļā redzētie nami un ielas būs jāatpazīst senās fotogrāfijās. Visas Latvijas mērogā muzejs gadsimtu robežas piedāvā šķērsot sabiedrības iesaistes akcijā Krāsainā Latvija: toreiz un tagad. Muzeja Facebook lapā būs redzama valsts karte, kurā atzīmētie punkti ilustrēti ar dažādu laiku pilsētu un ievērojamu vietu skatiem. Gan virtuāli, gan klātienē ceļojot pa Latviju, muzejs aicina nofotografēt kartē izceltās vietas un mūsdienu fotogrāfijas pievienot līdzās vēsturiskajiem attēliem. LNVM Dauderu nodaļa Muzeju naktī aicina uz meklēšanas spēli Atklāj Dauderu dārzu!, bet no 15. maija un turpmāk būs pieejami arī trīs dažāda garuma izzinoši pastaigu maršruti Sarkandaugava: toreiz un tagad. Savukārt Tautas frontes muzejs vedīs virtuālā pastaigā pa trešās atmodas manifestāciju vietām, bet spēlē Atpazīsti valstis! ļaus pārbaudīt ģeogrāfijas zināšanas un valstu saistību ar Latviju.

Plašāk – www.km.gov.lv, muzeju mājaslapās un Facebook kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja