Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laimas meistardarbnīcas savrupnieki

Rakstnieku savienības rīkoto prozas meistardarbnīcu šogad vada rakstniece Laima Muktupāvela. Paveicies gan Laimai ar spēcīgiem savrupniekiem viņas darbnīcā, gan pašiem jaunajiem autoriem, kas nokļuvuši stingra un tomēr tik sirsnīga, labdabīga skolotāja nagos: "Visi mani audzēkņi ir baigi feinie — vismaz neplirina muļķības, prot uzstādīt stāstu, uzturēt sarunu un galvenais — beigās spoži atrisinājumi. Tā ka varu teikt — stāstu viņi prot rakstīt. Nemuļļā, nevelk gumiju, netērē labticīgā lasītāja laiku ar tukšu muldēšanu par neko.

Osvalds Zebris. Zebrim sanāk stāsti, kur ironija par sevi un saviem varoņiem ir līdzsvarā ar jaunatklāsmi un vienlaikus ar spēju spēlēties. Un, kā zināms — kurš prot rakstīt labdabīgi, kaut ar ironiju par sevi, bez dzēlieniem pret citiem, tas jau lēnām rāpjas no iesācēju autiņiem. Ja Zebris rakstīs, nebaidoties no tantēm kritiķēm, tad pie vientulīgā Bankovska var piebiedroties arī Zebris.

Ieva Plūme. Ievai ir tik daudz ko teikt, ka no viena stāsta dažkārt varētu uzcirst divus trīs. Spēka meitai pietiek, dūšas gana. Tas tāpēc, ka nav baiļu no baltas p apīra lapas, viņa zina, ka papīrs visu pacietīs, viņa nebaidās ņemties pa rakstniecības virtuvi un daudz nebēdā par to, vai citroni sader ar tomātiem. Ievas teksti ievelk tieši šīs neprognozējamības dēļ.

Dace Šteinberga. Viņa būvē stāstu no jūtu un apdomas ķieģelīšiem. Smalki izvirpina detaļas un stāstu saliek it kā no puzles. Autore, kura ar cieņu izturas pret saviem varoņiem un neslaktē viņus, lai arī viņas paaudzes rakstītājiem tas pat vēl ir atļauts.

Un mani citi audzēkņi arī ir tikpat un katrs pa savam spilgti. Saturies, lasošā publika, gaidi manu izlaidumu!"

Šajā publikācijā stāstos par vienu tēmu ar vienotu uzstādījumu apvienojušies trīs jaunie autori. Kas katram sanācis — tas nu labticīgajam lasītājam vērtējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja