Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Liepājā notiks "vaboļu" salidojums

Šīs nedēļas nogalē Liepājā notiek gadskārtējais vaboļu salidojums

Piektdien, sestdien un svētdien Liepājā Baltic Beach Party ietvaros iekļautais vaboļu jeb automašīnu VW Kafer salidojums šogad notiek jau desmito reizi. "Reiz jau mēs Liepājā esam šādu pasākumu rīkojuši," stāsta pasākuma organizatore — Vaboļu kluba vadītāja Ligita Vilks. Parasti salidojuma norises vieta tiekot izvēlēta tā, lai vienā pilsētā pasākums nenotiktu divreiz. Taču ekonomiskā situācija ir tāda, kāda tā ir, turklāt Liepājas bīčpārtijas organizatori brāļi Mediņi jau sen lūguši, lai vaboles atkal iegrieztos Liepājā. "Pasākums ir gana vērienīgs, mums ir jubileja, turklāt šī ir laba iespēja atrādīties plašākai publikai," stāsta Ligita Vilks. Precīzu dalībnieku skaitu gan prognozēt nevarot, taču organizatori lēš, ka Liepājā varētu salidot ap astoņdesmit vaboļu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas, Vācijas u.c. valstīm. Starp citu, Ligita Vilks pati jau četrpadsmit gadu ir visai kolorītas vaboles īpašniece — pie viņas dzeltenās mašīnas, ko rotā puķes un bizbizmārītes, allaž mēdz fotografēties gan tūristi, gan citi interesenti.

Kā jau jubilejā pieklājas, programma būs plaša. Ierašanās Liepājā paredzēta jau piektdien, kad vabolēm jāpulcējas Liepājas rokkafejnīcā, kur notiks dalībnieku reģistrācija un tiks izsniegtas tālākās norādes. Festivāla kulminācija gaidāma sestdien, festivāla otrajā dienā. Šoreiz tas būs fotokross Vaboles piektā acs, kura laikā dalībnieki varēs papildināt savu zināšanu klāstu un redzesloku, neizbraucot ārpus pilsētas robežām. Tādēļ Ligita iesaka ņemt līdzi digitālo fotoaparātu, saprātīgu līdzbraucēju, kurš prot lasīt karti, kā arī pacietību un izturību. Savukārt vakarā gaidāma izklaide vabolistu pulcēšanās vietā — festivāla Red Bull teltī. "Protams, būs dejas septiņdesmito un astoņdesmito gadu mūzikas pavadījumā," salidojuma "mamma" smejas. Iespējams, būšot arī jubilejas torte un citi pārsteigumi.

Vai liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja mašīnas arī aplūkot? "Protams, kā gan citādi!" izsaucas Ligita Vilks un paskaidro — daļa mašīnu tiks novietotas laukumā pie pieminekļa, kas veltīts bojāgājušajiem jūrniekiem. Mašīnas būs redzamas arī Liepājas ielās. "Mēs būtu ļoti priecīgi, ja liepājnieki vaboļniekiem vismaz sacensību laikā palīdzētu orientēties pilsētas vienvirziena ielās, lai neaizšaujam nepareizi!" aicina Ligita Vilks.

Vai salidojuma dalībniekiem paredzēts kāds īpašs dreskods? Ligita smaidot teic: tā kā ir jubileja, šoreiz vajadzētu saģērbties pēc iespējas trakāk un atraktīvāk, jo galu galā vabole ir brīvdomātāju mašīna. Bet, pat ja brīvdienas atnāks ar lietusgāzēm, tas vabolēm nekaitēs — šīs mašīnas esot gluži kā amfībijas. "Vaboles tiek cauri tur, kur citas mašīnas paliek," viņa palepojas.

***

Vaboļu salidojums Liepājā Baltic Beach Party ietvaros; 24.—26.VII. Informācija — www.vabole.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja