Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LTV Programmu daļu vadīs Rita Ruduša, savukārt par satura redaktoru iecelts Andris Saulītis

No šodienas Latvijas Televīzijas (LTV) Programmu daļas direktores pienākumus sākusi pildīt mediju eksperte Rita Ruduša, bet satura redaktora amatā stājies pētnieks un sociālantropologs Andris Saulītis, aģentūru LETA informēja sabiedriskajā medijā.

Rudušai ir liela pieredze medijos. Darba gaitas Latvijas medijos viņa sākusi deviņdesmito gadu sākumā - strādājusi gan Radio Brīvā Eiropa, gan laikrakstā Diena, žurnālā Rīgas Laiks un citos medijos. No 2013. līdz 2015. gadam strādājusi LTV par ziņu, informatīvo un dokumentālo pārraižu satura redaktori. Ruduša arī vadījusi Latvijas Žurnālistu asociāciju un Baltijas Mediju izcilības centru, un ir grāmatas Pagrīdes citādība autore.

Ruduša uzskata, ka viņas atgriešanās LTV ir likumsakarīgi jo sabiedriskie mediji ir bijuši viņas "profesionālās darbības vektors jau daudzus gadus".

"Sabiedriskajām televīzijām Eiropā, tostarp Latvijā, ir gan komplicētu uzdevumu, gan jaunu iespēju laiks. No vienas puses, digitālās vides straujā attīstība no mums paģērē lielu elastību, bet vienlaikus piedāvā aizraujošas iespējas ļoti daudzveidīga satura radīšanai un auditorijas sasniegšanai caur dažādu izmēru ekrāniem un platformām," vērtēja Ruduša. Tādēļ kā savu pirmo lielo darbu jaunajā amatā viņa izvirzījusi LTV digitālās stratēģijas izstrādes pabeigšanu.

Saulītis ir sociālantropologs ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi publicistikā un mediju satura veidošanā. Pēdējo divu gadu laikā regulāri publicējis komentārus un analītiskus rakstus sabiedrisko mediju portālā lsm.lv. Strādājis gan pētnieciskajā žurnālistikā, tostarp raidījumu Kas notiek Latvijā? un Kultūršoks veidošanā, gan arī veidojis scenārijus televīzijas tiešraidēm un dokumentālajām filmām. 2018. gadā par diriģenta Gintara Rinkēviča portretu nominēts Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balvai, savukārt pērn saņēmis Latvijas Pasākumu producentu asociācijas Izcilības balvu par scenāriju LTV organizētajam pasākumam Vijas Artmanes Lielā nakts.

Saulītis akcentēja, ka LTV ir līdere satura veidošanā elektronisko mediju tirgū Latvijā, tā kvalitatīvo piedāvājumu novērtē aizvien vairāk skatītāju gan pie televizora ekrāniem, gan arī digitālajā vidē.

"Uzskatu, ka nākotnē aizvien svarīgāka būs lieldatu analītika un izpratne par televīzijas skatītāju paradumiem, kā arī mediju satura patēriņa izmaiņām, lai neatkarīgs un daudzpusīgs televīzijas saturs sasniegtu pēc iespējas plašāku sabiedrību," uzskata Saulītis.

Top komentāri

solon
s
"satura redaktors" citiem vārdiem = cenzors? Un LTV bija akūti nepieciešama "Programmu daļa" vai arī vajadzīgajam cilvēkam vajadzēja siltu vietiņu? Katrā ziņā skaidrs, ka tiek piestrādāts pie "veiksmes " stāsta bazūnes turpināšanas ... Urā biedri! Visiem ordeņus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja