Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Meistari un pārsteigumi

4.Starptautiskais mūzikas festivāls Summertime — Aicina Inese Galante Jūrmalā no 8. līdz 15.augustam

Festivālu Summertime — Aicina Inese Galante pirms četriem gadiem pianistes Innas Davidovas vadītais Hermaņa Brauna fonds iestādīja kā jaunumu Dzintaru koncertzālē, bet nu tā jau ir stabila, mākslinieciski muskuļota tradīcija. Šovasar vienpadsmit koncertos Dzintaru koncertzālē un Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā klausīsimies iecienītos klasiskās mūzikas un džeza māksliniekus un atklāsim jaunas sejas. Ekskluzīvu pārsteigumu sagādās jau festivāla atklāšanas koncerts 9.augustā, kuru mums sniegs ievērojamais P.Čaikovska Lielais simfoniskais orķestris no Maskavas. Turklāt — ar savu māksliniecisko vadītāju, pasaulslaveno Vladimiru Fedosejevu pie diriģenta pults. Jau kopš 1974.gada vadīdams šo izcilo orķestri Maskavā, V.Fedosejevs bijis Vīnes simfoniskā orķestra galvenais diriģents (1997— 2005), kopš 1997.gada ir Cīrihes operas pastāvīgais viesdiriģents, kopš 2000.gada — Tokijas filharmonijas pirmais viesdiriģents, muzicējis ar vai visiem vadošajiem orķestriem Eiropā un ASV. Kopā ar viesiem muzicēs festivāla dīva Inese Galante, viņa dziedās saviļņojošo Tatjanas vēstules skatu no P.Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins. Orķestris spēlēs P.Čaikovska simfonisko fantāziju Frančeska da Rimini un A.Dvoržāka 9.simfoniju No Jaunās pasaules.

Noslēguma galā koncertā Spāņu stunda 15.augustā LNSO diriģēs maestro Aleksandrs Viļumanis. Dziedās Inese Galante, Krievijas mecosoprāns Irina Dolženko, baritons Aleksejs Safiuļins, uzstāsies ģitārists Sergejs Ramiress, būs pārsteigumi.

Programmā Cinema&Comedy 14.augustā klausītājus smīdināt gatavojas vijolnieks un kinofans Gidons Krēmers ar orķestri Kremerata Baltica un diviem šovmeņiem Idugesman& Joo, kurus festivāla veidotāja, pianiste Inna Davidova dēvē par ekscentriķiem. Jaunu džeza programmu Sarkanā zeme sniegs mums jau pazīstamā amerikāņu dziedātāja Dī Dī Bridžvotere kopā ar afrikāņu mūziķiem 10.augustā. Pērn ierakstītais CD nominēts kārtējai Grammy balvai, un šo programmu arī dzirdēsim. Jaunu repertuāru cels priekšā vokālais ansamblis Chanticleer (ASV) 12.augustā. Ļoti īpašs vokālās kamermūzikas vakars top slavenā tenora Sergeja Larina piemiņai, tajā 13.VIII viņa atraitne Lilija Larina un draugi I.Galante, I.Dolženko, Aleksejs un Anatolijs Safiuļini dziedās viņa repertuāru I.Davidovas pavadījumā. Pirmoreiz viesosies klasiskais ģitārists Aleksandrs Sergejs Ramiress (12.VIII). World music programmā 13.VIII piedāvātas Īrijas balādes un dejas. Festivāla Afterparty valdīs kubiešu ritmi Havana Street Band un Latvijas Radio kora balsīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja