Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

MTV Eiropas mūzikas balvu ceremonijā triumfē BTS un Lady Gaga

SMTV Eiropas mūzikas balvu (MTV EMA) ceremonijā svētdienas vakarā galvenās godalgas ieguvuši dienvidkorejiešu popgrupa BTS un amerikāņu popzvaigzne Lady Gaga.

 

BTS ieguva balvas četrās galvenajās kategorijās, tostarp triumfēja kategorijā Labākā dziesma ar Dynamite un kategorijā Labākā grupa, savukārt Lady Gaga ieguva labākā mākslinieka apbalvojumu.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ MTV EMA ceremonija šogad tika filmēta vairākās vietās Eiropā. Pasākumu vadīja grupa Little Mix un ar priekšnesumiem uzstājās dziedātāji Ališa Kīza, Sems Smits, Doja Cat un DaBaby.

Lady Gaga, kura bija nominēta vislielākajam skaitam balvu, uzveica Hariju Stailzu, Džastinu Bīberu, Duu Lipu, Mailiju Sairusu un The Weeknd cīņā par labākā mākslinieka balvu.

Taču Lady Gaga zaudēja kategorijā labākais video, kur balvu ieguva DJ Khaled par videoklipu dziesmai Popstar.

Amerikāņu repere Cardi B ieguva balvu kategorijā Labākais hiphopa izpildītājs, grupa Coldplay ieguva apbalvojumu kategorijā Labākais rokmūzikas izpildītājs, amerikāņu dziedātāja Heilija Viljamsa tika godalgota kategorijā Labākais alternatīvais izpildītājs, savukārt Little Mix ieguva balvu kategorijā Labākais popmūzikas izpildītājs.

Kategorijā Labākais latīņamerikāņu izpildītājs balvu saņēma kolumbiešu dziedātāja Karol G, kas ieguva arī balvu par labāko sadarbību.

Par labāko elektroniskās mūzikas izpildītāju tika atzīts Dāvids Geta, kurš MTV EMA ceremonijā uzstājās no skatuves Budapeštā.

Kategorijās Labākais jaunais izpildītājs un Labākais izrāviens balvas ieguva attiecīgi Doja Cat un YUNGBLUD.

Trešo gadu pēc kārtas tika piešķirta arī MTV EMA Paaudžu pārmaiņu balva, ko šogad ieguva piecas sievietes, kas cīnās par rasu vienlīdzību un sociālo taisnīgumu pasaulē: Kiki Mordi, Temi Mvale, Katerhī Potdžanaporna, Luiza Brasila un Rakele Vilisa.

Ceremonijā tika godināts arī  amerikāņu ģitārists, komponists un producents Edijs van Halens, kurš aizgāja mūžībā oktobrī.

1994. gadā aizsāktās MTV EMA ceremonijas ir viens no diviem lielākajiem MTV organizētajiem šoviem. Otrs ir MTV Video mūzikas balvu ceremonijas, kas tiek rīkotas ASV kopš 1984. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja