Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Muzeju naktī Rēzeknē stāstīs krastmalas stāstus

Muzeju naktī 19. maijā Latgales Kultūrvēstures muzejs piedāvās ieklausīties Krastmalas stāstos.

"Latvijas muzeju kopīgais moto šoreiz ir Zilā krāsa – jūra, arī mums, Latgalē, ir mazā jūra – Rāznas ezers – teiksmām un leģendām apvīts, kurā sākas arī Rēzeknes upe. Līkumojot gar pļavām, mežiem, ceļiem, mājām un ļaudīm, upe atnes savus stāstus līdz pilsētai, Muzeju nakts ir īstais laiks, lai tos izstāstītu," norāda Latgales Kultūrvēstures muzeja sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Galvenais akcents joprojām būs stāsti, kas skatāmi, lasāmi, dzirdami vai tikai nojaušami muzeja ekspozīcijās un izstādēs. Speciāli šai naktij veidotajā izstādē fotogrāfs Aleksandrs Bondarenko ļaus paskatīties uz Rēzekni caur zilās krāsas variācijām dabā, ielās un cilvēkos. Kā jau ierasts, būs arī konkursi un radošās darbnīcas, kas ikvienam ļaus radīt pašam savu brīnumaino stāstu par to, kā veiksies trauku tilpuma mērīšanā, muzicēšanā, veidošanā vai "zilu brīnumu" izdomāšanā.

Muzeju naktī Rēzeknē viesosies arī kaimiņi no Rikavas, kuri ne vien stāstīs un rādīs, bet arī iesaistīs rēzekniešus ganu dienas tradīciju izspēlē – vakars būs silts, tāpēc būs arī rumulēšanās muzeja pagalmā. Šogad būs lieliska iespēja pavērot Rēzekni no augšas, jo šai naktī būs atvērta arī Rēzeknes Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskā baznīca, ļaujot katram ieklausīties torņa stāstos gan par baznīcas vēsturi, gan pilsētas zilajām ugunīm naktī.

"Muzeju nakts 2012 noslēgumā paredzamas neparedzamas mākslinieku performances, bet tas lai paliek pārsteigums, piebilst var vien īsi – jūs jau zināt, ka māksliniekiem "jūra līdz ceļiem", tātad viņi var visu," saka Latgales Kultūrvēstures muzeja pārstāve Maija Upeniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja