Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasniegtas folkloras balvas Austras koks

Latvijas Folkloras biedrība pasniegusi ikgadējo folkloras balvu Austras koks trīs nominācijās – Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana, Aktivitātes folkloras jomā 2020. gadā un Mūža ieguldījums.

Balvu nominācijā Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana par gadskārtu svētku, ģimeņu godu un folklorā mantoto zināšanu par dabu un Visumu iedzīvināšanu un daudzināšanu saņēma Vidrižu folkloras kopa Delve.

Balvu nominācijā Aktivitātes folkloras jomā 2020.gadā saņēma Upītes folkloras kopa, kas ar savu lielo veikumu, rīkojot tradicionālās kultūras pasākumus, koncertus, gadskārtu svētkus, tiešsaistes koncertus, veicot lauku pētījumus un izveidojot ierakstus, veiksmīgi stājās pretī visiem 2020. gada izaicinājumiem.

Balva nominācijā Mūža ieguldījums ir īpaša. 2020. gadā šajā nominācijā tika piešķirtas divas balvas par ilglaicīgu, aktīvu un iedvesmojošu  līdzdalību folkloras vērtību un prasmju saglabāšanā, nodošanā nākamajām paaudzēm un daudzināšanā. Tās saņēma Alsungas etnogrāfiskā ansambļa Suitu sievas, folkloras kopas Suitu vīri, kā arī Jūrkalnes etnogrāfiskā ansambļa Maģie suiti vadītāja Ilga Leimane un Talsu folkloras kopas dalībniece Daina Birze.

Katrā nominācijā tika pasniegta arī veicināšanas balva Iedvesma. Tās saņēma Jasjukeviču ģimenes kopa Radi, Līvānu folkloras kopas Ceiruleits dalībnieks Mairis Iesalnieks un Iecavas folkloras kopas Tarkšķi vadītāja Kristīne Karele.

Covid-19 pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ balvas pasniegšanas ceremonija decembrī klātienē nevarēja notikt, tāpēc Latvijas Folkloras biedrība devās uz novadiem, lai sveiktu un godinātu balvas laureātus, un iemūžinātu šo mirkli filmā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja