Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeju no jūnija vadīs Kaspars Vanags

No 1. jūnija Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeju vadīs Kaspars Vanags. Noslēdzoties konkursam uz vakanto direktora amatu, K. Vanags atzīsts par piemērotāko kandidātu, informēja Veselības ministrijā.

Konkursā uz direktora amatu pieteikumus bija iesnieguši seši pretendenti, un pēc divām atlases kārtām, konkursa komisija vienbalsīgi lēma veselības ministrei muzeja direktora amatam apstiprināšanai virzīt Kasparu Vanagu. Viņš darba pienākumus sāks pildīt no šā gada 1. jūnija, pasts Veselības ministrijas izplatītajā paziņojumā. 

Kaspars Vanags maģistra grādu mākslas vēsturē ar specializāciju muzeju studijās ieguvis Londonas Universitātes Kortolda mākslas institūtā. Viņa profesionālā pieredze cieši saistīta ar ilggadēju kuratora darbību, veidojot starpnozaru pieejā balstītus izstāžu un kultūras izglītības projektus. Pēdējos divus gadus bijis Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles programmu direktors. Viņš arī vadījis mākslas galeriju Kromme Berlīnē un bijis ABLV Charitable Foundation mākslas programmu direktors, pārraugot atbalsta programmas laikmetīgās mākslas izstāžu, izglītības projektu un kultūras žurnālistikas jomās, kā arī vadot darbu pie Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja darbības koncepcijas izstrādes.

Konkursa komisija īpaši novērtēja Kaspara Vanaga piedāvāto redzējumu veidot muzeju kā sabiedrībai atvērtu pieredžu apmaiņas platformu. "Muzejam ir unikāla kolekcija un tai ir vajadzīga starpdisciplināra publiskā programma ar regulāriem izzinošiem notikumiem. Latvijas sabiedriskajā domā ir jārosina mūsdienīga un kompetenta saruna par veselību kā mainīgu kultūrsociālu lielumu, kura politiskā dimensija mijas ar cilvēka personīgo atbildību,” stāsta Kaspars Vanags.

Jaunais vadītājs par muzeja darba prioritāti uzskata balansu starp pagātnes mantojumu, nākotnes perspektīvām un šodienas aktualitātēm gan medicīnas, gan citās dabas un sociālajās zinātnēs. "Muzejam jāprot sazemēt vispārdrošākos cilvēces nākotnes scenārijus ar katra indivīda paša ikdienas rīcību gan personīgās veselības labā, gan globālo ekoloģisko problēmu kontekstā," atzīst Kaspars Vanags.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pauž prieku par jaunā direktora pievienošanos Veselības ministrijas komandai: "Kaspars Vanags ir viens no šī brīža Latvijas ievērojamākajiem mākslas kuratoriem. Viņa pieredze mūsdienu mākslas notikumu veidošanā atdzīvinās muzeju un noderēs arī ministrijas darbā. Novēlu muzejam Kaspara vadībā kļūt par aktīvu un redzamu spēlētāju ne vien Latvijas medicīnas vēstures kopšanā, bet arī veselības izglītības laukā, īpaši uzrunājot jauniešus."

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja līdzšinējā ilggadējā direktore Edīte Bērziņa darba attiecības pārtrauca pēc pašas vēlēšanās. Pēc tam tika izsludināts atklāts konkurss, uz kuru pieteikšanas noslēdzās šā gada 9. aprīlī.

Top komentāri

va vellos
v
CV tāds, ka uzreiz var iet vadīt Rundāli vai kādas Eiropas gleznu galerijas nodaļu. Bet kāds tam ar ļoti specifisko medicīnu sakars? Īsi sakot, profesionāļi vērtēs turpmāko pēc tā, kā izturēsies pret Vesperi, kurš vienīgais ir tā kantora eksperts un arī vienīgais ar ko runāja, ja vajadzēja izziņu. Paldies, ka direktore Sfinksasģīme atlaista, tagad vēl pāris priekšniekojošo nejēgu derētu un Vesperi likt par galveno speciālistu.
un patiešām
u
Saldus vārdus virknēt garos teikumos patiesībā nav liela māksla. Bet, ja Latvijas muzejā gadiem ilgi direktora vietnieks krājuma darbā var burtiski apspļaudīt savus kolēģus un tos apmeklētājus, kuriem nav godpilnā prof. vai doc. nosaukuma, tad nulles vērtība visiem starpdisciplinārajiem pasākumiem, jo vadības kompetences rādītājs ir tikai viens - kā vadība vērtē savus padotos. Ja direktora vietnieks ir absolūti neinteliģents varai pietuvināts muļķis, ja šādam cilvēkam ir atļaut valdīt pār citiem, tad viss ir skaidrs, un vārdu virknēm nav nozīmes.
skaisti
s
Cerams, ka jaunais un augsti izglītotais muzeja vadītājs beidzot atlaidīs ilggadīgo un absolūti nekulturālo krājuma vadītāju (ja nav jau atlaists), kurš gadiem apsmējis un apsaukājis ne tikai savus padotos, bet arī apmeklētājus ( tos, kuri nav gluži profesori un docenti, bet gan vienkāršāki ļaudis, jo tikai tos atklāti varēja atļauties apsmiet).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja