Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Programma Brigāde uzsāk sadarbību ar reģionu pašvaldībām

Ar šī gada martu Laikmetīgās mākslas centra programma Brigāde uzsāk sadarbību ar vietējām pašvaldībām, lai organizētu radošās uzņēmējdarbības konkursus arī ārpus galvaspilsētas, informēja LMC pārstāve Elza Zīda.

Jau iepriekš ziņots, ka finansējumu līdz 5000 latu apmērā mākslā un kultūrā balstīta uzņēmuma radīšanai un attīstīšanai pagājušajā nedēļā saņēma 14 iniciatīvas, kas darbojas Rīgā. Savukārt martā un aprīlī līdzīgi konkursi norisināsies arī Cēsīs un Rēzeknē, kā arī vēl divās citās Latvijas pilsētās, kur sadarbības partneri vēl tiek meklēti.

Izvērtējot Brigādes veiksmes stāstus Rīgā, programmas organizatori ir uzsākuši sadarbību ar Rēzeknes pilsētas domi un Cēsu novada pašvaldību, lai izvērstu konkursu arī reģionos. Šo pilsētu iedzīvotāji tiek aicināti iesniegt projektus, kuru ideja ir balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociāli atbildīgas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas fiziskā vietā Rēzeknē vai Cēsu vecpilsētā. Projektu atlase norisināsies divās kārtās – iesniegtās idejas pirmajā kārtā vērtēs pašvaldības izveidota žūrija, savukārt otrajā kārtā norisināsies intervijas ar projektu autoriem, kurās piedalīsies arī eksperti no Rīgas.

Programmas Brigāde konkursā Rēzeknē kopumā tiks noteikti 3, savukārt Cēsīs – 4 uzvarētāji. Finansiālais atbalsts katram uzvarētājam reģionu konkursos tiks piešķirts līdz 2500 latu apmērā.

Pagājušonedēļ programmas Brigāde konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai saņēma 14 iniciatīvas. Tuvākajos mēnešos ar konkursā iegūto finansiālo palīdzību durvis Rīgā vērs jaunas apģērbu un mēbeļu darbnīcas, mūzikas ierakstu studija, daudznacionāla virtuve, fotodarbnīca, capoeira deju studija un citi oriģināli uzņēmumi.

Programmu Brigāde organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija. Plašāku informāciju par šo programmu, konkursa nosacījumiem, pieteikšanās norisi un pasākumiem ir iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja