Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rasta Tomass. Pāri dejas robežām

Amerikāņu baleta superzvaigzne Rasta Tomass uzstāsies 13.Starptautiskajā Baltijas baleta festivāla galā koncertā LNO 22.aprīlī

Dejotājs. Aktieris. Režisors. Modelis. Cīņas mākslu pratējs un akrobāts. Trupas vadītājs. Tik neremdināmi plašs ir jaunās amerikāņu baleta superzvaigznes Rastas Tomasa radošo izpausmju spektrs. Losandželosā 1981.gadā dzimušais un Rijādā Saūda Arābijā uzaugušais dejotājs, kura skolotājs Oļegs Vinogradovs Vašingtonā uzreiz saredzēja brīnumbērnu, vienlīdz izcili dejo gan baleta klasiskos prinčus, gan mūziklu varoņus, gan moderno baletu. Filmējas. Pats veido horeogrāfijas un ir uzstājies pat Oskara balvas pasniegšanas ceremonijā. Bez tam viņš nesen izveidojis un vada dejas grupu Bad Boys of Dance, kas atšķirībā no šodien izplatītās jaunekļu modes tērpties brunčos un parodēt daiļo dzimumu izceļas ar īsti vīrišķīgu, skarbu dejas stilu no baleta līdz hiphopam. "Mani pašu dēvēja par "slikto zēnu", jo, veidojot savu karjeru, es neiesaistījos uz palikšanu nevienā dejas trupā. Tagad man pašam ir dejas kompānija, un jūs vēl skaidrāk redzat, kā, nomaldījušies no tradicionālās takas, laužam visus likumus savā ceļā" — Rasta Tomass paskaidro intervijās. Starp citu, kā visiemīļotākos sporta veidus pievilcīgais jaunais dejotājs nosauc boksu un basketbolu.

Mēs viņu jau reiz redzējām 1999.gadā, kad Starptautisko Baltijas baleta festivālu rīkotāja eksbalerīna Lita Beire tolaik vēl tikai 17 gadu veco, strauji uzplaukstošo dejas talantu bija atvilinājusi uz Rīgu. Tas bija gadu pēc tam, kad viņš bija piepildījis katra baletmākslinieka sapni — izcīnījis zelta medaļu Džeksonas Starptautiskajā baleta festivālā kā labākais izpildītājs. Bet jau pirms tam viņš bija saņēmis gan labākā jaunā dejotāja zelta medaļu Varnas starptautiskajā baleta konkursā, gan jau 13 gadu vecumā kļuvis par žūrijas mīluli Starptautiskā dejas konkursā Parīzē.

Un, protams, viņš acumirklī kļuva par Rīgas publikas mīluli. Toreiz viņam bija 17, bet viņa partnerei Adriennei Kanternai (Adrienne Canterna) 15 gadu. Viņai vēl līdzi brauca vecāki, jo pusaugu meitēnu vienu nelaida ceļojumā tik tālu no mājām. Tagad viņi ir apprecējušies un turpina dejot gan atsevišķi, gan kopā. Tā viņi darīs arī Rīgā, 13.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla galā koncertā uz mūsu Operas lielās skatuves 22.aprīlī. Rasta Tomass grasās mūs pārsteigt ar virtuozu Kamenes lidojumu ar populāro N.Rimska-Korsakova mūziku. Skanot Gevina De Grāva (Gevin De Graw) rokmūzikai, Adrienne Kanterna izdejos Alleluja. Bet abi kopā, duetā solījuši mums pat pasaules pirmizrādi pašu horeogreāfijā Ādams un Ieva ar amerikāņu kulta komponista minimālista Filipa Glāsa mūziku. Tas, ko viņš vēlas, ir paplašināt dejas robežas. Īpaši — vīriešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja