Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīgā notiks dejotājas Vijas Vētras meistarklases

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks leģendārās latviešu izcelsmes indiešu deju izpildītājas, horeogrāfes, lektores un pedagoģes Vijas Vētras meistarklases, kurās piedalīties aicināti visi dejas entuziasti. Meistarklašu ciklu noslēgs mākslinieces radošais vakars.

Meistarklases notiks 19. un 26. maijā, kā arī 2. jūnijā plkst. 18.30 RTU Mazajā zālē (Rīgā, Kaļķu ielā 1). Visi interesenti laipni aicināti apgūt indiešu klasiskās dejas Bharata, Natyam, Kathak, Orisi, Manipuri un Tai Čī Gong. Savukārt radošais vakars – koncerts paredzēts kā noslēgums Vētras meistarklašu ciklam, un tas notiks 9. jūnijā plkst. 19.

Ieejas maksa pasākumos – 5 eiro. Uzzināt sīkāk par pasākumiem, kā arī iegādāties biļetes var RTU Kultūras centrā (Rīgā, Kaļķu ielā 1, 216. kabinetā), tel. 67089477.

Latvijas Kultūras fonda aicināta, Vija Vētra kopš 1990. gada uzstājas Latvijā. Visu šo laiku mākslinieci atbalstījis RTU Kultūras centrs, organizējot deju meistarklases un koncertus. 2013. gadā Vija Vētra atzīmēja savu 90. jubileju un atskatījās uz 70 dejai un skatuvei veltītajiem mūža gadiem. Viņa ir studējusi Vīnes Mūzikas un tēlojošo mākslu akadēmijas un Vīnes Konservatorijas deju nodaļās, indiešu klasiskās dejas – Indijā, spāņu flamenko – Spānijā un moderno skatuves deju – Vīnē un Amerikā. Apceļojusi piecus kontinentus, sniedzot deju koncertus uz skatuves un TV raidījumos, kā arī vadījusi savu deju grupu un studiju Sidnejā un Melburnā, meistarklases un kursus – ASV, darbojusies arī Anglijā un Grieķijā. 1999. gadā Vija Vētra saņēma Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja