Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

RTU notiks modes skate "Ķīpsalas pavasaris 2009"

27.aprīlī plkst. 16 un plkst. 19 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, notiks gadskārtējā RTU studentu sagatavotā modes skate "Ķīpsalas pavasaris 2009", kurā tiks pieteiktas 33 RTU jauno apģērbu dizaineru kolekcijas, informē Egita Kancāne, RTU Informācijas centra korespondente.

"Ķīpsalas pavasara 2009" apģērbu kolekcijās būs aplūkojamas jaunas, neparastas, pavasarīgi krāsainas RTU studentu idejas, kas izlolotas RTU apģērbu dizaina darbnīcā Ķīpsalā. Apģērbu kolekciju nosaukumi - "Joy" ("Prieks"), "Serenāde", "Platuma grāds", "To Tie a Tie" ("Sasiet kaklasaiti"), "Raspodija" u.c. - liecina par to, ka modes skatē būs ko aplūkot gan romantiskā, gan klasiskā stila cienītājiem. Par iedvesmas avotiem kolekcijām, pēc jauno modes dizaineru teiktā, kalpojuši dažnedažādi impulsi: atmiņas par vasaru, kaklasaites, krāsaini pušķi, dīgstoši asni, gotiskas būtnes un pat steiga Rīgas ielās.

Dalība ikgadējās modes skatēs studentiem ir neatsverama pieredze ceļā uz meistarību, jo, gatavojoties modes skatei, studenti iziet pilnu tērpu tapšanas ciklu: sākotnēji meklē iedvesmu un impulsus, kurus pārvērš apģērbu kolekciju skiču variantos. Pēc tam meklē piemērotākos audumus tērpiem un piesaista līdzekļus to iegādei. Vēlāk idejas tiek iemiesotas apģērbu konstrukcijās, šujot un koriģējot tās laikošanas procedūrās. Paralēli tiek meklēti tērpiem atbilstoši apavi, aksesuāri, notiek modeļu kastings, sadarbība ar modeļu skolām, horeogrāfiem, frizieriem un grima māksliniekiem.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties RTU Kultūras centrā Kaļķu ielā 1, 216. telpā vai pirms pasākuma - pie ieejas. Ieejas biļetes cena ir Ls 2.

Modes skati sagatavojuši RTU Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta profesionālā bakalaura studiju programmas "Materiālu tehnoloģija un dizains", kā arī profesionālā maģistra studiju programmas "Materiālu dizains un tehnoloģija" 3. un 4. kursa studenti. RTU modes skate notiks jau piekto reizi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja