Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Stāstīs par anarhismu Baltijā 20. gadsimta sākumā

26. februārī plkst. 17 Stokholmas Ekonomikas augstskolā (SSE Riga) notiks vēstures pētnieka un rakstnieka Filipa Rufa vieslekcija Anarhistu pretošanās Krievijas valsts terorismam Baltijā (1905 - 1914) un tās nozīme saskaroties ar Krievijas imperiālajām ambīcijām šodien.

Filips Rufs ir izdevniecībā Dienas grāmata izdotā pētījuma Pa stāvu liesmu debesīs: Nenotveramā latviešu anarhista Pētera Māldera laiks un dzīve autors. Darbs veltīts latviešu anarhistiem un dažādu it kā nesaistītu notikumu dīvainajām kopsakarībām, kas lielā mērā noteica 19. gadsimta beigu — 20. gadsimta sākuma situāciju gan Latvijā, gan Eiropā. Kopš 80. gadu beigām autors "dzinis pēdas" vienam no slavenākajiem gadsimta sākuma Londonas biediem — Pēterim Mālderim.

Filips Rufs dzimis 1952. gadā Birmingemā. Vēstures pētīšanai pievērsies jau 70. un 80. gados, darbojoties starptautiskajā kustībā Anarhistu Melnais krusts, kas savā ziņā ir ietekmējis autora skatījumu uz Pētera Māldera un latviešu anarhistu darbības motīviem. Autors savulaik darbojies vairākos anarhistu izdevumos (Black Flag, Z-Revue, The Cienfuegos Press Anarchist Review, Anarchy Magazine). Anarhisma tēmai veltīti arī iepriekšējie Filipa Rufa publicētie darbi.

Lekcija Anarchist resistance to Russian state terrorism in the Baltic (1905-14) & its' relevance to countering Russian imperial ambition today notiks angļu valodā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja